Kiedys przyszedl do nas hydraulik cos naprawiac, to sie zdziwil, ze w kotlowni tyle rur jest, popatrzyl, pomyslal i stwierdzil, ze on polowe by powycinal i ulozyl inaczej, cos w tym jest bo u sasiada, ktory ma taki sam dom jak moj(wujek) jest o wiele mniej tego
co? ile? i za ile??
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
co? ile? i za ile??
witam, w moim domku instalacja grzewcza az se prosi o wymiane. nie znam sie na tym za bardzo, ale rury to pamietaja chyba jeszcze pierwsza wojne swiatowa
:) Moja mamuska planuje wymiane tego wszystkiego i wywalenie tego w czorty. Jako, ze moj ociec nie zyje od paru lat bede musial i chce sie tym zainteresowac, zbey miec jakies pojecie. Doradzcie, od cego zaczać? z czym to sie je? jaki piec, jakie rurki, jaki bojler, kaloryfery itd. Jak montaz? kogo do tego sie bierze i w ogole
Kiedys przyszedl do nas hydraulik cos naprawiac, to sie zdziwil, ze w kotlowni tyle rur jest, popatrzyl, pomyslal i stwierdzil, ze on polowe by powycinal i ulozyl inaczej, cos w tym jest bo u sasiada, ktory ma taki sam dom jak moj(wujek) jest o wiele mniej tego
Cześć! proponuję porozmawiać z wykonawcą (jak on to sobie wyobraża), bo jak się domyślam sam Pan tego nie będziesz robił, instalacje w domkach jednorodzinnych nie są skomplikowane. Mimo wszystko należało by porozmawiać z projektantem instalacji i w szczególnym przypadku wykonać projekt CO. chodzi o to, żeby było bezpiecznie i w miarę nie drogo. Pozdrawiam!
cześć! myślę że negowanie i krytykowanie każdego mojego pomysłu nie prowadzi do czegoś konstruktywnego. Proponuję podać jakieś rozwiązanie!
Skoro posiada Pan wiedzę praktyczną, Panie "adamis", proszę o podzielenie się nią. Może my laicy dowiemy się czegoś nowego. Co do umiejętności projektantów nie będę się wypowiadał. Może tylko tyle, że w każdej branży są lepsi i gorsi. Pozdrawiam! i szacunek dla najlepszych!
Skoro posiada Pan wiedzę praktyczną, Panie "adamis", proszę o podzielenie się nią. Może my laicy dowiemy się czegoś nowego. Co do umiejętności projektantów nie będę się wypowiadał. Może tylko tyle, że w każdej branży są lepsi i gorsi. Pozdrawiam! i szacunek dla najlepszych!