Kuchnia w bieli
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Kuchnia w bieli
Według mnie biała kuchnia świetnie wygląda, do tego jeszcze jakieś elementy o innym odcieniu i całość będzie wzbudzać podziw u każdego
Biel połączona z szarością dobrze wygląda. To w sumie takie skandynawskie połączenie.
Mamy białą kuchnię w stylu nowoczesnym od około 2 lat. Powiem krótko: to był dobry wybór.
lubie białe kuchnie, jesli chodzi o styl, to oscyluję między prowansalkim stylem, a nowoczesnym, u mnie w domu kuchnia powstala na zamowienie, by wypelnic przestrzenie, by nie bylo niewykorzystanego miejsca. Trochę wzorów i informacji o okuciach itd jest na stronie wykonawcy: http://meblokaina.pl/kuchnie.html
-
lideropinii
- Superużytkownik

Kuchnia w bieli wcale nie musi oznaczać, że w bieli będą ściany, meble, urządzenia i podłoga jeszcze, wszystko trzeba robić ze smakiem i określonym stylem.
http://www.decoroom.eu/aranzacja-wnetrz-realizacje
http://www.decoroom.eu/aranzacja-wnetrz-realizacje
Pozdrawiamy, zespół Decoroom
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
-
janek_stanis
- Początkujący

Ja mam w domu białą kuchnię - żeby uniknąć efektu krematorium złamaliśmy ją drewnem, naturalnymi dodatkami. Żona powiesiła pastelowe zasłony, dba o rzeczy typu serwetki, kwiaty i ozdoby zatem efekt jest super. A jeśli chodzi o utrzymanie czystości - rewelacja pod warunkiem, że meble są z połyskiem (chropowate "chłoną" brud i trudniej się je myje). I tak jak fronty wysatarczy płynem do szyb przetrzeć i wygląda super
-
N STUDIO
Biała kuchnia jest praktyczna, jeśli na fronty zastosujemy lakier półmatowy. Nie widać na nim odcisków palców tak jak na lakierze, większość zabrudzeń schodzi po przetarciu wilgotną szmatką.
Jeśli ma być nowoczesna i cała w bieli dobrze jest połączyć ją z białą ścianą między meblami na zasadzie różnicy faktur na przykład błyszczącym lacobelem, lub małymi heksagonalnymi płytkami, lub płytkami o nieregularnych kształtach.
Jeśli jednak chcielibyśmy mieć kuchnię przytulną i bardziej kontrastową świetnie spisze się na blat oraz ścianę miedzy meblami drewno - z małych klepek (jest bardziej wytrzymałe do takich miejsc od drewna litego). Jest mnóstwo kolorów olejów barwiących do drewna więc zawsze można sobie dopasować kolor oleju do już istniejącego koloru paneli lub drewnianej podłogi.
Jeśli ma być nowoczesna i cała w bieli dobrze jest połączyć ją z białą ścianą między meblami na zasadzie różnicy faktur na przykład błyszczącym lacobelem, lub małymi heksagonalnymi płytkami, lub płytkami o nieregularnych kształtach.
Jeśli jednak chcielibyśmy mieć kuchnię przytulną i bardziej kontrastową świetnie spisze się na blat oraz ścianę miedzy meblami drewno - z małych klepek (jest bardziej wytrzymałe do takich miejsc od drewna litego). Jest mnóstwo kolorów olejów barwiących do drewna więc zawsze można sobie dopasować kolor oleju do już istniejącego koloru paneli lub drewnianej podłogi.
Moim zdaniem kuchnia w jednym kolorze, w dodatku białym wygląda trochę nudno. Moim ideałem jest połączenie w kuchni dwóch kontrastów czyli bieli i czerni. Wygląda to bardzo nowocześnie i elegancko, coś w tym stylu: https://www.maxkuchnie.pl/galeria/kuchnia-w-domu/studio-meble-bukowska-lublin-nowoczesna-czarno-biala-kuchnia-192,501.html Mam nadzieję że kiedyś moja kuchnia będzie tak właśnie wyglądała 
całe zycie mam biała chciałabym zmienic na inna
-
groszeczkqa
- Zainteresowany

faktycznie ten kolor po pewnym czasie może się znudzić, ale cóż poradzić, biała kuchnia jestspecyficzna, jak się kupuje trzeba widzieć, na co się decydujemy
Jak dla mnie biała kuchnia w stylu skandynawskim jest czymś, czego bym nie zmienił. Za to mam możliwość zmiany aranżacji kuchni za pomocą mat magnetycznych na lodówkę i zmywarkę. Niesamowite projekty maja na stikero a moja żona zakochała się w tych dwóch zdjęciach:

Biel biali nierówna. sporo też zależy od tego w jakim stylu chcesz mieć wykonaną kuchnię. Ja lubię nowoczesny design więc zdecydowałem się na wykonanie kuchni przez tę firmę z Wrocławia http://www.grupainterio.pl/galeria/2/ i jestem bardzo zadowolony. Nie wiem czy robią też meble w stylu skandynawskim, bądź bardziej klasyczne rozwiązania ale jak jesteś z okolic Wrocka i nadal szukasz firmy która wykona wnętrze to może warto się z nimi skontaktować?
-
groszeczkqa
- Zainteresowany

rzeczywisci fajnie wyglądają, ale też trzeba mieć do tego w jakiś sposób dopasowane całe wnetrze kuchniMooki pisze:Jak dla mnie biała kuchnia w stylu skandynawskim jest czymś, czego bym nie zmienił. Za to mam możliwość zmiany aranżacji kuchni za pomocą mat magnetycznych na lodówkę i zmywarkę. Niesamowite projekty maja w stikero a moja żona zakochała się w tych dwóch zdjęciach:
![]()
-
Atlantic Polska
- Zainteresowany

- Kontakt:
Jak najbardziej kuchnia może być pomalowana na biało, jednak na niektórych ścianach zainstalowałbym panele przypominające drewno. Mogą być one również na wyspie, podobnie jak promiennik ciepła Tatou Bains.
Po dodatkowym zalaminowaniu, naklejki oraz fototapety można stosować w kuchni - z pewnością będą stanowić piękny akcent
Wejdź na pixteria.pl i wybierz idealny dodatek do swojej kuchni spośród ponad 20 mln motywów!
Pozdrawiamy serdecznie,
Wejdź na pixteria.pl i wybierz idealny dodatek do swojej kuchni spośród ponad 20 mln motywów!
Pozdrawiamy serdecznie,