smród w łazience
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
smród w łazience
Bardzo proszę o pomoc jak pazbyć się smrodu z pionu kanalizacyjnego ,który przez moją łazienke wychodzi na dach gdzie zakończony jest wywietrznikiem grawitacyjnym.
Mieszkam w starym budynku przedwojennym dwu kondygnacyjnym. Moje mieszkanie znajduje się na poddaszu.W moim mieszkaniu instalacja jest szczelna. Smród nie wiem którędy dostaje się do łazienki. Problem zaczął sie po wymianie dachu. Wcześniej wszystko było OK. Wymieniłam już dwa razy wywietrzniki kaanalizacyjne ale bez skutku.
Pozdrawiam Danuta
Mieszkam w starym budynku przedwojennym dwu kondygnacyjnym. Moje mieszkanie znajduje się na poddaszu.W moim mieszkaniu instalacja jest szczelna. Smród nie wiem którędy dostaje się do łazienki. Problem zaczął sie po wymianie dachu. Wcześniej wszystko było OK. Wymieniłam już dwa razy wywietrzniki kaanalizacyjne ale bez skutku.
Pozdrawiam Danuta
Niedawno wezwano mnie do zatkanej kanalizacji z kibla w wypożyczalni filmów.Po spuszczeniu wody fontanny tryskały z kielichów dwóch rur za kiblem.
Flachowcy nie założyli po prostu uszczelek,bo ciasno było.
A i smrodek był tam często.
Niektóre kratki podłogowe sprzedawane obecnie,pomimo zalania wodą stale przepuszczają bokami smród z kanalizacji.
Flachowcy nie założyli po prostu uszczelek,bo ciasno było.
A i smrodek był tam często.
Niektóre kratki podłogowe sprzedawane obecnie,pomimo zalania wodą stale przepuszczają bokami smród z kanalizacji.
adam
Panowie, kratkę wentylacyjna mam w lazience od dawna i nie było problemu z zapachami.
Problem ze smrodem pojawil sie po remoncie dachu.
Pod pojęciem wywietrznika kanalizacyjnego rozumiem "wywiewkę kanalizacyjną".
Czy w takich okolicznościach proponują Panowie abym pozbyła się kratki wentylacyjnej w łazience?
Pozdrawiam
Problem ze smrodem pojawil sie po remoncie dachu.
Pod pojęciem wywietrznika kanalizacyjnego rozumiem "wywiewkę kanalizacyjną".
Czy w takich okolicznościach proponują Panowie abym pozbyła się kratki wentylacyjnej w łazience?
Pozdrawiam
Re: smród w łazience
Witam
wynajęta ekipa remontowa zabudowała mi ściany płytami KG, kratkę wentylacyjną przenieśli wyżej (po linii nad poprzednim jej umieszczeniem). Niestety łazienka jest teraz źle wentylowana, czuć w niej wilgoć, jest duszno oraz nieładnie pachnie. Co może być przyczyną? Kratka wentylacyjna wychodzi do komina, zamontowana jest ciut wyżej niż było to poprzednio, otwór pomniejszył się o około 10cm.
Proszę o wskazówki
blok z lat 80, z wielkiej płyty, przed remontem w żadnym pomieszczeniu nie było problemu z wentylacją, obie łazienki były prawidłowo wentylowane.
wynajęta ekipa remontowa zabudowała mi ściany płytami KG, kratkę wentylacyjną przenieśli wyżej (po linii nad poprzednim jej umieszczeniem). Niestety łazienka jest teraz źle wentylowana, czuć w niej wilgoć, jest duszno oraz nieładnie pachnie. Co może być przyczyną? Kratka wentylacyjna wychodzi do komina, zamontowana jest ciut wyżej niż było to poprzednio, otwór pomniejszył się o około 10cm.
Proszę o wskazówki
blok z lat 80, z wielkiej płyty, przed remontem w żadnym pomieszczeniu nie było problemu z wentylacją, obie łazienki były prawidłowo wentylowane.
człowiek uczy się na błędach
-
Profesjonalna-Wentylacja
- Początkujący

Re: smród w łazience
Wg mnie sprawa jest prosta: zapchana kratka wentylacyjna,najlepiej wezwać kominiarza aby sprawdził cyrkulację powietrza.