Nowości Viessmann 2016!
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
Konsultant Viessmann
- Superużytkownik

Nowości Viessmann 2016!
Firma Viessmann wprowadza na rynek najnowocześniejsze, efektywne i oszczędne rozwiązania, a tym samym zaspokajające potrzeby inwestorów. Przedstawiamy wybrane Nowości produktowe 2016. Opatentowaną przez Viessmann powłokę ThermProtect zastosowaną w kolektorach słonecznych Vitosol 100-FM oraz Vitosol 200-FM. Innowacyjny regulator Vitotronic 200 z wyjątkowym Panelem energetycznym zastosowany w kotłach gazowych kondensacyjnych serii 200. Obudowę BoxDesign, zapewniającą niższy hałas oraz lepszy dostęp do komponentów zastosowana w kotłach gazowych kondensacyjnych serii 100 i 200.
Więcej szczegółów: http://www.viessmann.pl/pl/budynki-mies ... wosci.html
Więcej szczegółów: http://www.viessmann.pl/pl/budynki-mies ... wosci.html
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Re: Nowości Viessmann 2016!
Przecież kolektory i gaz nie są nowoczesne. Takie systemy, przez to, że są centralne zużywają nawet ponad 30kWh/m2 rocznie i nie zapewniają komfortu termicznego.
Unika Pan odpowiedzi, kiedy wejdziecie w XXI wiek? Kiedy zrezygnujecie z hydraulicznych drogich i małoefektywnych systemów? Kiedy zapewnicie komfort termiczno wilgotnościowy ?
Unika Pan odpowiedzi, kiedy wejdziecie w XXI wiek? Kiedy zrezygnujecie z hydraulicznych drogich i małoefektywnych systemów? Kiedy zapewnicie komfort termiczno wilgotnościowy ?
rekuperacja od 1989r
I znowu muszę się napić. Brzęczkowski wpędzisz mnie w alkoholizm!
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

A Pan uważa, że nie należy się uczyć?
Nie warto znać odpowiedzi na pytania
- dlaczego centralne ogrzewanie hydrauliczne nie nadaje się do budownictwa?
-dlaczego projektowanie ogrzewania na -20 st.C jest nieporozumieniem?
-dlaczego grzejniki umieszcza się na ścianie działowej, a nie pod oknem?
-dlaczego termostaty montuje się pod grzejnikiem?
-dlaczego grzejniki konwekcyjne i drabinkowe nie stosuje się w łazienkach?
Takie podstawowe rzeczy powinien znać absolwent budowlanej zawodówki a tym bardziej technikum .
Nie warto znać odpowiedzi na pytania
- dlaczego centralne ogrzewanie hydrauliczne nie nadaje się do budownictwa?
-dlaczego projektowanie ogrzewania na -20 st.C jest nieporozumieniem?
-dlaczego grzejniki umieszcza się na ścianie działowej, a nie pod oknem?
-dlaczego termostaty montuje się pod grzejnikiem?
-dlaczego grzejniki konwekcyjne i drabinkowe nie stosuje się w łazienkach?
Takie podstawowe rzeczy powinien znać absolwent budowlanej zawodówki a tym bardziej technikum .
rekuperacja od 1989r
Mojej mamie w kiblu zamontowałem grzejnik drabinkowy. Czemu? Co by se miała na czym ręcznik wysuszyć. Gorąco w kiblu i tak ma bo jak zapali 5 halogenów po 50 wat to jest jak w solarium. A poza tym w klopie nie ma założonego podzielnika więc ma ciepło za friko. Co do reszty to nie wiem bo nie jestem budowlańcem.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Może nie ma wentylacji. Poza tym, jak już pisałem, wiedza o instalacjach kończy się, na 30kWh/m2 , bo tyle zużywają stare domy z poprawnie wykonaną instalacją.xander119 pisze:Mojej mamie w kiblu zamontowałem grzejnik drabinkowy. Czemu? Co by se miała na czym ręcznik wysuszyć. Gorąco w kiblu i tak ma bo jak zapali 5 halogenów po 50 wat to jest jak w solarium. A poza tym w klopie nie ma założonego podzielnika więc ma ciepło za friko. Co do reszty to nie wiem bo nie jestem budowlańcem.
Grzejnik drabinkowy, czy grzejnik pod oknem, ogrzewają, tyle że zużywają znacznie więcej kWh niż potrzebuje pomieszczenie.
rekuperacja od 1989r
Grzejnik dostarcza tyle ile zużywa pomieszczenie nie zależnie od tego gdzie jest zamontowany i tego nie da się zaczarować różnymi teoryjkami.Tomasz_Brzeczkowski pisze: Grzejnik drabinkowy, czy grzejnik pod oknem, ogrzewają, tyle że zużywają znacznie więcej kWh niż potrzebuje pomieszczenie.
Fizyki uczymy się od Brzęczkowskiego, pierwszego na świecie wynalazcy silnika grawitacyjnego (perpetuum mobile).