Gdzie kupić dobrego drona?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Gdzie kupić dobrego drona?
ja jakoś się nie rzucam na te drony, zupełnie mnie to nie rusza.
Jeśli potrzebujesz najpierw zrobić rozeznanie to odsyłam tutaj: https://aeromind.pl/fpv/ a jak już się zdecydujesz to w zakładce sklep jest ich kilka i są bardzo dobrej jakości, sam mam i też spotkałem się niejednokrotnie z pozytywnymi opiniami na temat tej firmy.
ja jakoś nie nadążam za tym światem i jego nowinkami
Zobaczcie DJI phantom 4 te model drona bardzo mi się podoba.
Ostatnio zmieniony 16 maja 2016, 9:03 przez Javier, łącznie zmieniany 1 raz.
jak już ktoś chce się rzucać na te drony to myślę, że w necie znajdzie bez problemu.
A po co od razu kupować?
No chyba, że w formie zabawki dla dziecka i dorosłego, w formie takiego gadżetu.
Ale jeżeli to ma być sprzęt użyty raz i potem będzie leżeć w kącie to może lepiej pomyśleć o wynajęciu z firmy produkującej profesjonalne drony jak np. http://roborotor.pl/?
Zwykle są przysyłani specjaliści z odpowiednimi pozwoleniami na sterowanie dronami i bez problemu zrobią nam zdjęcia terenu, film albo badanie gruntu. Współcześnie drony mają coraz więcej zastosowań i nie jest czymś wyjątkowym zamawianie ich do którejś z tych rzeczy.
Najważniejsze to znaleźć firmę, która naprawdę się zna na budowaniu i funkcjonowaniu takich dronów, żebyśmy otrzymali to, czego chcemy, w wysokiej jakości
No chyba, że w formie zabawki dla dziecka i dorosłego, w formie takiego gadżetu.
Ale jeżeli to ma być sprzęt użyty raz i potem będzie leżeć w kącie to może lepiej pomyśleć o wynajęciu z firmy produkującej profesjonalne drony jak np. http://roborotor.pl/?
Zwykle są przysyłani specjaliści z odpowiednimi pozwoleniami na sterowanie dronami i bez problemu zrobią nam zdjęcia terenu, film albo badanie gruntu. Współcześnie drony mają coraz więcej zastosowań i nie jest czymś wyjątkowym zamawianie ich do którejś z tych rzeczy.
Najważniejsze to znaleźć firmę, która naprawdę się zna na budowaniu i funkcjonowaniu takich dronów, żebyśmy otrzymali to, czego chcemy, w wysokiej jakości
-
piotrnowicki777
- Początkujący

Witaj. Zgadzam się. Dobry quadcopter to wydatek rzędu kilka tysięcy. Proponuję dobrze sie zastanowić, czy taki nabytek jest niezbędny. Jeśli już to polecam coś dobrej firmy modelarskiej: Syma lub walkera. Dość dobre drony można znaleźć w sklepie sterowane-zdalnie.pl Możesz popatrzeć. Myślę, że za 400 zł coś już można kupić. Swoja drogą drony to fajna zabawka. Jeśli lubisz modle rc to wydatek jest opłacalny.
Ja już od kilku miesięcy miałem w planach kupić drona z jakiejś wyższej półki i dopiero niedawno się już zdecydowałem ostatecznie. Wybrałem model AEE Toruk AP11 z trójosiowym stabilizatorem. Jest dobrze, choć początkowo się trochę bałem jak sobie poradzę z całym sterowaniem, ale szybko ogarnąłem. Pilot sterowania aż do 700 m i też druga rzecz co mi się podoba – dron dobrze sobie radzi nawet jak czasami dmuchnie wiatrem. Jakby ktoś był zainteresowany to na aee-magicam.pl jest dużo przydanych info o tym modelu.
mnie w ogóle te drony nie jarają, nie wiem czym ludzie się zachwycają
Wszystko zależy od tego do jakie celu będziesz używał drona. Do zabawy wystarczy dla przykładu Syma X5SW za 300 zł, ale jeśli chcesz coś profesjonalnego i o bardziej zaawansowanej technologii to musisz się liczyć z wydatkiem rzędu kilku tysięcy. Trudno więc jak widzisz odpowiedzieć na tak postawione pytanie. Popieram Piotra co do wyboru sklepu sterowane-zdalnie.pl. Jest tak duży wybór dronów w różnych cenach, dlatego przed zakupem warto spojrzeć na tą ofertę i pomyśleć czego potrzebujesz. Jeśli napiszesz coś więcej postaram się wskazać coś dobrego. Zawsze jednak pamiętaj o producencie. Najlepsze są drony SYMY oraz walkera.
kiedyś nie było takich wymysłów i ludzie jakoś żyli
Poczytaj sobie jeszcze ten poradnik: http://maxmania.pl/technologie/jakiego- ... y-zalowac/ żeby nie wtopić przy zakupie drona. Wydatek nie jest jakiś mały więc lepiej mieć pewność, że kupisz coś porządnego.
-
karolina_61866
- Zainteresowany

Na fotografie nie można oszczędzać. Widziałem zdjęcia ze ślubu, gdzie fotograf tak zawalił sprawę, że aż smutno się te zdjęcie oglądało. Przecież ten dzień jest tylko raz w roku. Warto wynająć takiego http://rgfotograf.pl/ fotografa i mieć pewność, że wszystko zostanie zrobione idealnie.
Ja już od kilku miesięcy miałem w planach kupić drona z jakiejś wyższej półki i dopiero niedawno się już zdecydowałem ostatecznie. Wybrałem model AEE Toruk AP11 z trójosiowym stabilizatorem. Jest dobrze, choć początkowo się trochę bałem jak sobie poradzę z całym sterowaniem, ale szybko ogarnąłem. Pilot sterowania aż do 700 m i też druga rzecz co mi się podoba – dron dobrze sobie radzi nawet jak czasami dmuchnie wiatrem. Jakby ktoś był zainteresowany to na aee-magicam.pl jest dużo przydanych info o tym modelu.
Do nauki latania Syma X8C, jak już będziesz potrafił kręcić kółka kupisz Dji.
Koledzy co od razu proponują DJI 4 w zależności od wersji od 4500 do 6900 PLN latają na gps`ie a start, lądowanie i RTH i te przyciski nają zawsze pod ręką.
Koledzy co od razu proponują DJI 4 w zależności od wersji od 4500 do 6900 PLN latają na gps`ie a start, lądowanie i RTH i te przyciski nają zawsze pod ręką.
Tomasz_Brzeczkowski pisze:Przyczyną smogu w Polsce jest wentylacja grawitacyjna