W jaki sposób urządzacie Wasze garaże?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
amelialenk
- Początkujący

- Kontakt:
Re: W jaki sposób urządzacie Wasze garaże?
mnie zainteresowała z kolei podłoga ogrzewana w garażu, pierwszy raz słyszę o takim pomyśle!
U nas w garażu musi być porządek. Wszystko poukładane na regałach, plandeki poskładane, narzędzia w odpowiednich pojemnikach. Wszystko musi być na swoim miejscu 
Bez pracy nie ma kołaczy.
-
mariankowy
- Początkujący

Ja na razie jestem na etapie wylewania posadzki w swoim, ale planuję mieć regały poustawiane, a na nich pojemniki na narzędzia, myślę jeszcze nad takim specjalnym blatem, zeby tak móc wewntualnie coś przykręcić, przybić itd. Mimimalistyznie bardzo.
-
KamilaMeble
- Zaawansowany

- Kontakt:
U nas nie jest to nic specjalnego,prostu garaż wykończony płytkami na podłodze i ścianach,ważne aby spełniał swoją podstawową funkcję i był praktyczny.
-
zagorny1976
- Początkujący

Ja miałem kiedys taki wspaniały plan, zeby w moim garażu był tylko samochód i porządek.
chciałem kupić kontener magazynowy i tam przechowywać wszystkie sprzęty zamknięte i elegancko poukładane, ale póki co tego postanowienia jeszcze nie zrealziowałem 
U mnie po bokach przy scianach są takie metalowe półki http://e-regaly.pl/ dzięki czemu środek jest pusty i jest miejsce na auto , a nawet na rower. A nie mam dużego garażu
Ja chciałabym zrobić taki mały kącik do stolarki itp pełno szafek. Lubię bawić się w takie obróbki itp. Czy ktoś może polecić mi dobre meble metalowe warsztatowe?Najlepiej, by miały dużo miejsca na sprzęty. 
-
AlleStandard
- Zainteresowany

Taki kącik również jest bardzo fajny,aczkolwiek u nas wygląda to inaczej bo w samym garażu stoi samochód oraz jest półka na narzędzia,a poza tym wyłożony jest płytkami,bez kącika na osobne akcesoria pilarskie,od tego mamy szopę:)
Ja wybrałam taki projekt budynku gospodarczo garażowego http://www.domyigaraze.pl/p15,projekt-b ... wisko.html i oczywiste jest gdzie będzie stał samochód, a drugie mniejsze pomieszczenie przeznaczone na narzędzia do ogrodu, taki składzik.
Ja ogólnie mam taki problem, że mam sporą działkę i w zimie podjazd do działki jest mocno utrudniony. Podgrzewana podłoga na przykład nie wchodzi tu w grę - za długi podjazd. A odśnieżanie i dbanie o przejezdność całej tej drogi to mordęga. Myślałam o wiacie albo o garażu, który umieszczony byłby obok wjazdu na działkę np. coś stąd
ogrodolandia.pl/garaze
albo coś takiego
Myślę, że to takie całkiem zmyślne rozwiązanie. Chyba w zimie te paręnaście metrów do domu to nie będzie problemem. A taki drewniany element trochę urozmaici dużą działkę.
ogrodolandia.pl/garaze
albo coś takiego
Myślę, że to takie całkiem zmyślne rozwiązanie. Chyba w zimie te paręnaście metrów do domu to nie będzie problemem. A taki drewniany element trochę urozmaici dużą działkę.
Glauke, Twój pomysł jest ok. Sama posiadam garaż z Ogrodolandii (http://ogrodolandia.pl/garaze) i jestem bardzo zadowolona. Jest praktyczny i gustownie wygląda. Pozdrawiam.
Przy organizacji miejsca w garażu warto poświęcić trochę czasu, aby dobrać odpowiednie szafki, regały itp. Aby nie wyszło tak, że robi się tam coraz większą graciarnię, a samochód nagle zostawiany jest pod chmurką. Dlatego, aby uniknąć takiej sytuacji, warto zakupić odpowiednie regały i szafki, aby na wszystko starczyło miejsca. Sklep internetowy oferujący metalowe meble to http://www.limesto.pl/
Co do odśnieżania, to może wam się przydać oferta firmy Multi Projekt Warszawa, która właśnie tego typu usługi odśnieżania oferuje. Warto mieć namiary na taką firmę, gdy przyjdzie zima.
-
andrzej.dobrzeń
- Początkujący

Dla osób i firm z okolic Wrocławia polecam MobilneKontenery,pl - oferujące kontenery biurowe, na wynajem i sprzedaż. Duży wybór używanych oraz odnowionych kontenerów.
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Co jak co ale garaż nie musi być ładny tylko funkcjonalny. Mam dużo półek na których trzymam potrzebne narzędzia.