Jaką wentylację założyli?fikson1985 pisze:Niestety teraz jest pełno firm, które nie mają zielonego pojęcia o dobieraniu rodzaju klimatyzatora do wielkości pomieszczeń. Pytaliście o rejon warszawski to u mnie w domu klimatyzacja jest z Chłód Klimu. Firma jest z Legionowa, ale pracują też w Warszawie. Dostałem do nich namiar, u którego robili montaż dwa lata temu i od tego czasu klima funkcjonuje bez zarzutu, więc wydaje mi się, że można ich polecić
Jaką klimatyzację zamontować w domu?
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Re: Jaką klimatyzację zamontować w domu?
rekuperacja od 1989r
Jakie powinny być kanały przy klimatyzacji kanałowej 3,5 midea ?
6 nawiewów. ? Fi125?
6 nawiewów. ? Fi125?
paw3leek
Ja mam klimatyzację od firmy Klimatplus i nie wyobrażam sobie, że mogłabym przetrwać letnie upały bez tego powiewu chłodu! Wspaniała sprawa, szczególnie dla osób, które źle znoszą wysokie temperatury na zewnątrz.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

A wentylacja jaka?Grzesiak pisze:Ja mam klimatyzację od firmy Klimatplus i nie wyobrażam sobie, że mogłabym przetrwać letnie upały bez tego powiewu chłodu! Wspaniała sprawa, szczególnie dla osób, które źle znoszą wysokie temperatury na zewnątrz.
rekuperacja od 1989r
Firma od wentylacji nie zapłaciła za reklamęTomasz_Brzeczkowski pisze:A wentylacja jaka?Grzesiak pisze:Ja mam klimatyzację od firmy Klimatplus i nie wyobrażam sobie, że mogłabym przetrwać letnie upały bez tego powiewu chłodu! Wspaniała sprawa, szczególnie dla osób, które źle znoszą wysokie temperatury na zewnątrz.
.. z określeniem płci też ciężko
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Nie montuje się klimatyzacji bez wentylacji, więc to ta sama firma. No chyba, że się na robocie nie znają i założą klimatyzację przy WG - no ale w takich "fachowców" się nie poleca.ukp pisze:Firma od wentylacji nie zapłaciła za reklamęTomasz_Brzeczkowski pisze:A wentylacja jaka?Grzesiak pisze:Ja mam klimatyzację od firmy Klimatplus i nie wyobrażam sobie, że mogłabym przetrwać letnie upały bez tego powiewu chłodu! Wspaniała sprawa, szczególnie dla osób, które źle znoszą wysokie temperatury na zewnątrz.
.. z określeniem płci też ciężko
rekuperacja od 1989r
-
ecotechnik
- Początkujący

- Kontakt:
Ja z czystym sumieniem polecam firmę Ecotechnik, która ma prawie 20 lat doświadczenia w branży klimatyzacji i zatrudnia tylko wykwalifikowanych fachowców. Każdy klient może uzyskać fachowe porady w kwestii montażu klimatyzatora oraz zamówić całoroczny serwis. Firma Ecotechnik gwarantuję pełen profesjonalizm i satysfakcję klienta z wykonanej usługi. Jeśli chcesz się przekonać, to wejdź na stronę: www.ecotechnik.pl i dzwoń do Pana Pawła, a na pewno pomoże Tobie dokonać właściwego wyboru 
Ja mam w swoim domu klimatyzator od firmy Klimatplus. Jestem bardzo z niego zadowolony, daje przyjemny chłód. Teraz w upalne dni jest niczym zbawienie 
Najlepszy i najtańszy klimatyzator na rynku to zimne piwko. Albo osiem.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Do tego też się pompa ciepła przydaje.
rekuperacja od 1989r
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Ja mam klimatyzator Fujitsu od firmy Klima-premium. Bardzo dobrze chłodzi, nie szumi, nie zawiesza się i nie zapycha.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

-
ThermoSilesia
- Początkujący

Jeśli klimatyzacja to tylko japońska marka Rotenso. Cena i zastosowana technologia przemawiają na jej korzyść.
Proszę o pomoc w doborze klimatyzacji do domu. Posiadam wentylację mechaniczną opartą o centralę Airpack300. Chciałbym klimatyzować 3 sypialnie i salon - łącznie ok.80m kw. Ze względu na estetykę wchodzi w grę klimatyzacja kanałowa. Jaka jest potrzebna moc klimatyzatora , jakie kanały.
Nie warto na tym oszczędzać.