Witam, w wrześniu chcieliśmy wybudować domek o nazwie Dom w kolendrze 2 (nie całe 100 m2.)
Niestety jesteśmy w małej kropce ponieważ dzwoniąc po wykonawcach i pytając o sso dostajemy ogromny przedział cenowy za tą samą wykonaną usługę ( fundamenty, parter, poddasze z pustaka ceramicznego, więźba dachowa, dach kryty dachówką , rynny) ... Ceny się wahają w przedziale 110-170 tys... Dom jest bez garażu i niepodpiwniczony... Skąd taki przedział cenowy ? Materiały ? Robocizna ?
Rozbieżności cenowe wykonawców...
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
Gość10463
Re: Rozbieżności cenowe wykonawców...
to się nazywa DUMPING CENOWY W BUDOWNICTWIE co praktycznie przekłada się na jakość robót, Ci którzy płacą podatki i legalnie zatrudniają na budowie wielu specjalistów którzy cenią się za swoją wiedzę mają zawsze wyższe stawki
partacze z łapanki którzy nie mają zielonego pojęcia o kosztach związanych z prowadzeniem firmy będą taniej robili te same czynności, dlatego masz taką rozbieżność
mnie jako wykonawcy z wieloletnim doświadczeniem i wysoką polisą OC od prowadzonej działalności nie stać na partactwo i branie byle kogo z pod budki z piwem i później po nich chodzić i poprawiać
dobry majster się ceni i ja cenię jego wiedzę i pracę
partacze z łapanki którzy nie mają zielonego pojęcia o kosztach związanych z prowadzeniem firmy będą taniej robili te same czynności, dlatego masz taką rozbieżność
mnie jako wykonawcy z wieloletnim doświadczeniem i wysoką polisą OC od prowadzonej działalności nie stać na partactwo i branie byle kogo z pod budki z piwem i później po nich chodzić i poprawiać
dobry majster się ceni i ja cenię jego wiedzę i pracę
Właśnie najniższa cenę powiedziała mi firma która ma bardzo dobre rekomendacje na forach budowlanych i budowali kilka domów w mojej okolicy , a potem po kolei do wyrywkowych ogłoszeń z internetu.....
-
Enerbau Tanie Grzanie
- Superużytkownik

- Kontakt:
Niczego nie można wykluczyć. MichałCz, czy możesz udostępnić te rekomendacje?
ENERBAU - Ogrzewania Na Podczerwień.
Jasne ze mogę , żadna tajemnica , firma z myslenic Halek , łatwo znalesc na internecie opinie o nic. Obecni właściciele domów budowanych przez nich bardzo zadowoleni z usług.