Kredyt na samochód czy leasing
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
benedyktxx
- Aktywny

Re: Kredyt na samochód czy leasing
No ale niektórzy lubią tak spłacać samochody. Jak jeden spłacą to zaczynają spłacać kolejny i tak w kółko. Całe swoje oszczędności inwestują w takie kredyty. Za miast lokować je np. na konto bank smart.
Jeżeli nie wiesz czy wziąc samochód w leasing czy na kredyt to koniecznie zajrzyj bo jest tam sporo ciekkawych artykułów związanych właśnie z bankowością. Myślę, że warto poczytać i znaleźć odpowiedź 
i am who i am
Myślę, że mogą was również zainteresować informacje o alior kredyt. Portal Kredyty-Gotówkowe to świetne miejsce, w którym można poznać opinie o kredytach, a także skorzystać z porad specjalistów. Myślę, że znajdziecie tutaj sporo przydatnych informacji.
Dla większości osób kredyt będzie lepszym rozwiązaniem, natomiast w przypadku firmy lepszy jest leasing - jest po prostu tańszy i daje większe korzyści podatkowe. A jesli chodzi o samochód, to polecam Audi Q5 i Opla Insignia - tego Opla widziałem ostatnio w W-wie w leasingu 0% z wyposażeniem za kilkanaście tyś. gratis.
Też uważam, że leasing jest najlepszym rozwiązaniem. Wziąłem go i mam naprawdę świetne warunki.
Wybierając konto bankowe możecie zajrzeć także na szybkie kredyty forum. Myślę, że na tym forum znajdziecie profesjonalne porady dotyczące kredytów, a także opinie użytkowników. Myślę, że bardzo fajne forum, które warto przejrzeć.
Uderz do Credotax na pewno tam pomogą i doradzą, zawsze lepiej zapytać fachowca który powie Ci co lepiej będzie dla firmy i co lepiej kosztowo Cię wyniesie.
-
kukusia142
- Aktywny

- Kontakt:
Jeśli boisz się brać obowiązujące pożyczki lub kredyty w banku, a chcesz zarobić trochę pieniędzy to polecam usługi zaufanego Lombardu na Bemowie. Cena za oddawanie pod zastaw przedmiotów jest atrakcyjna, no i możesz sprzedać lub kupić wiele ciekawych rzeczy.
Dużo zależy od konkretnego samochodu i od tego, ile chcemy przeznaczyć na zakup samochodu. Też miałem ostatnio taki dylemat ponieważ przymierzałem się do zakupu samochodu z 2008 roku, no ale nie taniego. Wiadomo że tu już leasing odpada ponieważ auto zbyt wiekowe, ale można by jeszcze pokusić się o kredyt samochodowy. Ostatecznie zdecydowałem się jednak na limit w koncie w ramach konta które mam już od kilku lat a więc Konto Godne Polecenia w BZ WBK - przyznam szczerze że wychodzi to całkiem korzystnie, tylko że warunkiem jest przelewanie na to konto określonej kwoty co miesiąc tzn. chodzi o sam obrót w koncie. Ogólnie dobra opcja dla osób które chciałyby szybko spłacić zadłużenie np. w ciągu 12 miesięcy, w innych wypadkach raczej kierowałbym się w stronę kredytu samochodowego.
Fajny portal bankowy można znaleźć też na http://konto-w-banku.pl/konto-studenta/ . Sprawdźcie, a być może także i wam uda się znaleźć u nich przydatne informacje o kontach bankowych.
Oglądam właśnie model Passata i też się zastanawiam czy leasing, czy kredyt... Z różnych przesłanek wynika, że jednak leasing bedzie lepszy, choć jeszcze ostateczna decyzja nie zapadła w kwestii finansowania zakupu. To, że będzie to Passat jest już przesądzone. 
-
dickwinters
- Zainteresowany

Ostatnio patrzyłem na różne oferty leasingu i przyznam się, że toyota leasing ma całkiem dobrą ofertę. Lubię toyoty więc dla mnie oferta idealna
W przypadku auta na firmę leasing jest w/g mnie najlepszym rozwiązaniem. Sam przyglądam się BMW 330 - model świetny z dobrym silnikiem, za gotówkę nie ma szans ale leasing dał bym radę.
osobiscie nie oparłabym tak waznej opinii o przypadkowe forum, gdzie polowa ludzi zamieszcza reklamy.
Skontaktuj sie z poleconym doradca finansowym, jak nie masz to polecam wojciechkwitowski.pl i dopiero wtedy podejmuj decyzje.
Skontaktuj sie z poleconym doradca finansowym, jak nie masz to polecam wojciechkwitowski.pl i dopiero wtedy podejmuj decyzje.
Witaj! Jeśli chcesz wziąć pożyczkę na samochód , to najlepiej najpierw sprawdzić sobie ranking kredytów gotówkowych - pozwoli wybrać jak najbardziej korzystną pożyczkę i wszystko załatwisz bez wychodzenia z domu . przemyśl sprawę sprawdź sobie dokładnie.