Witam.
Remontuje mieszkanie w starej kamienicy wynajete. Potrzebuje porady w kwestii ocieplenia sufitu jako ze jest to ostatnie mieszkanie pod strychem nieogrzewanym chcialbym ocieplic sufit. Jako ze nie jest to mieszkanie wlasnosciowe to chodzi o jak najwieksze zredukowanie kosztow. Do ocieplenia jest laczna powierzchnia 38m2 strop w przekroju to deska belka deski. Wpadlem na pomysl zeby ocieplic to styropianem przykrecanym do sufitu wkretami dlugimi do drewna z podkladka metalowa w wyfrezowane otwory i zaslepione zatyczkami takimi jak uzywa sie przy kolkach do scian. Na to chcialbym naciagnac klej z siatka. Czy takie rozwiazanie bedzie dzialac? Nie spadnie mi ten sufit po wykonaniu? Jesli kategorycznie odradzicie mi takie rozwiazanie to prosze o podsuniecie mi innego ktore nie zabiloby kosztami. Pozdrawiam.
Ocieplenie stropu w kamienicy.
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Re: Ocieplenie stropu w kamienicy.
Witam,
Dobrym rozwiązaniem byłoby wypełnienie przestrzeni pomiędzy belkami wełną mineralną. Do tego proponuje zastosować drugą, już cieńszą warstwę wełny mineralnej, aby zniwelować występowanie mostków termicznych np. Isover Aku-Płyta.
Kolejne warstwy naszego stropu to paroizolacja i płyty wykończeniowe np. GK
Pozdrawiam
Olek Malinowski
Dobrym rozwiązaniem byłoby wypełnienie przestrzeni pomiędzy belkami wełną mineralną. Do tego proponuje zastosować drugą, już cieńszą warstwę wełny mineralnej, aby zniwelować występowanie mostków termicznych np. Isover Aku-Płyta.
Kolejne warstwy naszego stropu to paroizolacja i płyty wykończeniowe np. GK
Pozdrawiam
Olek Malinowski
Re: Ocieplenie stropu w kamienicy.
zareklamuję sobie firmę microtherm termoizolacje którzy zamiast 15 - 20 cm izolacji stosują zaledwie 1 cm