Witam! Jesteśmy na etapie projektowania, przez ogrom pomysłów są problemy z ostateczną decyzją. Najwięcej problemów jest z łazienką i pokojem z aneksem. Mógłby nam ktoś doradzić parę rzeczy.
W łazience musi być miejsce na pralkę i suszarkę (elektryczną) – schowane w zabudowie, jedna na drugiej. Mąż chciałby duży prysznic bez brodzika, ale jest w stanie z niego zrezygnować na rzecz mniejszego, standardowych wymiarów. Na projekcie nie bardzo odpowiada nam umiejscowienie toalety która (po przesunięciu drzwi, na nasze życzenie) znajduje się na wprost wejścia. Zaraz obok toalety po prawej stronie jest szyb wentylacyjny który wychodzi prosto do prysznica co również nie wygląda za estetycznie. Można by zrobić odbicie lustrzane projekcie i wtedy szyb wentylacyjny byłby zabudowany w szafie, ale jak ją otworzyć skoro jest tam toaleta. Dodatkowo jeśli chcemy mieć podwieszoną toaletę to cały system musi być wbudowany w ścianę - tworzy się murek. Myślałam o wkomponowaniu go w prysznic (pomysł na zdjęciu). Ma ktoś propozycję jak te wszystkie pomysły ubrać z jedną sensowną całość.
Kolorystyka: beton + drewno
Mała łazienka z przeszklonym prysznicem.
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Mała łazienka z przeszklonym prysznicem.
Jeżeli chodzi o przeszklone kabiny to chyba najpiekniejsze modele posiada Kermi. Mój ulubiony to Filia i Gia 
Nie dziwię się twojemu męzowi. Duże, przeszklone kabiny wyglądają świetnie! Cały urok łazienek. Ja też nie mogłam sobie takiej odmówić, gdy w styczniu robiliśmy remont łazienki. Chociaż faktycznie zamówiłam u firmy Vetro trochę mniejszą niż ta na zdjęciu. ale z tym nie powinno być problemu, bo przecież wszystko można kupić pod wymiar
Ja znalazłem ciekawe propozycje na stronie http://megalazienki.pl/producent/id/41 Zastanawiam się teraz nad wyborem kabiny prysznicowej. Żonie podobają się półokrągłe. Ja raczej obstawał bym za standardowymi rozwiązaniami. Ale muszę przyznać
że propozycja jest ciekaw i pod względem wzorów, jak i cenowo.
że propozycja jest ciekaw i pod względem wzorów, jak i cenowo.