Remont starego domu 90 m2
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Remont starego domu 90 m2
Witam. Mam pytanie do osób, które już remontowały 60 paro letni dom o powierzchni około 90 metrów kwadratowych . Chodzi mi o kapitalny remont z wymiana wszystkiego oprócz ścian. Zastanawiam się nad kupnem czegoś z duszą, czy budować od nowa.
Re: Remont starego domu 90 m2
pytanie nie jest dziwne, interesuje mnie opinia ludzi którzy zainwestowali w remont i w jakich sumach się zmieścili.
Re: Remont starego domu 90 m2
Dzisiaj obejrzałem wszystko w tym starym domu. Dom stoi od 3 lat pusty. Powierzchnia dół 43 m2 Podłoga drewniana na legarach w stanie dobrym. Do wyburzenia sufit który jest wyłożony „strzechą” na całej powierzchni. Ściany suche bez zacieków z cegły rodzaju dziurawiec. Okna oraz wszystkie instalacje do wymiany. Schody do cyklinowania. Góra 40 m2 do wyburzenia wszystkich ścian i postawienie jednej na środku do oddzieleni 2 pokoi. Konstrukcja dachu stabilna bez Próchna. Dachówki „zdrowe” z możliwością ponownego wykorzystania. Dach do zaizolowania . Elewacja do zdrapania i zrobienia od początku plus ocieplenie. Posiada on prawie nowe grzejniki, oraz „nowy” 5 letni piec gazowy. Tak naprawdę wszystkie pomieszczenia są do zrobienia, ale co najważniejsze nie widzę wilgoci i pęknięć na ścianie.
Dom leży na 10 arowej działce w centrum miasta, kupić mogę go za 200 tyś, na remont planuje wydać 150 tyś. I tu moje pytanie Czu budować nowe czy remontować stare i czy powinienem się zmieścić w kosztach.
Dom leży na 10 arowej działce w centrum miasta, kupić mogę go za 200 tyś, na remont planuje wydać 150 tyś. I tu moje pytanie Czu budować nowe czy remontować stare i czy powinienem się zmieścić w kosztach.