lampa podłgowa do salonu
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: lampa podłgowa do salonu
Myślę ostatnio o takim tripodzie, trójnogu z abażurem z materiału, jest teraz sporo takich, z drugiej strony szukam jakiejś fajnej orientalnej stojącej lampy ale z tym już gorzej.
-
Operator żurawia
- Początkujący

- Kontakt:
Ten temat chyba mnie zainspirował do kupna takiej lampy. Ponieważ dziewczyna często narzeka na kiepskie oświetlenie przy czytaniu. Jeśli chodzi o styl to można kupić nowoczesną albo babciną, kto co lubi.
MichałEsp07 pisze:Ja miałem kiedyś taką lampę i powiem, że nie polecam. Plastik z czasem staje się mniej wytrzymały i się kruszy, a ponadto jego kolor się zmienia. To może jest dobre rozwiązanie bo tanio - tak na rok, dwa, ale jeśli myślisz o lampie, która ma zdobić salon przez dłuższy okres czasu to raczej wybrałbym z innego materiału.Andreas45 pisze:a czy ktoś z was ma lampe stojąca ale z plastiku? Wiem ze sa połowe tansze i zastanwiam się czy warto.
no i jednak wybrałem mosiężną. Co prawda jest używana, ale to dość oryginalny egzemplarz i myślę, ze długo jeszcze wytrzyma.
nie zdecydowałbym się, ale są gusta i guściki
Mi się podobają takie nowoczesne lampy. Całe mieszkanie mam urządzone w tym stylu i taka lampa http://swiatelko.com.pl/p/51/62/bugsy-stojaca idealnie pasowałaby do mojego salonu. Jest taka inne niż te wszystkie, które wiedziałam.
Moja sprawdzona miejscówka z designerskimi lampami to Homeware Outlet . To internetowy sklep z końcówkami serii znanych firm designerskich. Zazwyczaj pojedyncze egzemplarze. Króluje styl industrialny, oświetlenie loftowe ale i bardziej tradycyjną perełkę można znaleźć. Ceny aż tak bardzo nie przerażają
Zastanawiam się czy nie lepiej zamiast tradycyjnego oświetlenia, nie zastosować lampy owadobójczej - ozdobnej - takiej kinkietowej jak na http://robale.pl/.
Ostatnio zmieniony 23 sie 2016, 11:45 przez Anna87, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Anka
Ostatnio mi się spodobała taka całą metalowa, zamiast abażuru miała taki ozdobny stelaż na górze, już na to nic się nie nakładało, wyglądała fajnie.
Takie lampy posiada galerialimonka.pl, faktycznie są fajne, ale mi podobają się takie http://www.galerialimonka.pl/lampa-eos- ... owa,p17789 dają niesamowity efekt i jest to zupełnie coś nowego. Sporą zaletą takiej lampy jest fakt, że niema żadnego problemy z utrzymaniem jej w czystości wystarczy tylko zwykła suszarka do włosów i wygląda jak nowa.
iza72
A masz jej zdjęcie? Możesz tu wstawić?Moonchild pisze:Ostatnio mi się spodobała taka całą metalowa, zamiast abażuru miała taki ozdobny stelaż na górze, już na to nic się nie nakładało, wyglądała fajnie.
Jejku, ale ta lampa jest z piór - czy to nie powoduje, że gromadzi się na niej kurz?iza72 pisze:Takie lampy posiada galerialimonka.pl, faktycznie są fajne, ale mi podobają się takie http://www.galerialimonka.pl/lampa-eos- ... owa,p17789 dają niesamowity efekt i jest to zupełnie coś nowego. Sporą zaletą takiej lampy jest fakt, że niema żadnego problemy z utrzymaniem jej w czystości wystarczy tylko zwykła suszarka do włosów i wygląda jak nowa.
Budowanie twórcze jest 
Myślę, że takie lampy na trzech nogach wyglądają całkiem ciekawie i sprawdzają się bardzo fajnie w nowoczesnych ale i klasycznych salonach. Sama znalazłam kilka przykładów na sfmeble.pl. Może coś wpadnie wam w oko. Wszystkie są w bardzo podobnym stylu, ale zakładam, że właśnie o coś takiego chodziło

My też mamy taki fajny trójnóg, kupiony w Belbazaar. Mają głównie meble z litego drewna, kupowaliśmy tam stół, ale od razu wzięliśmy też lampę. I zgadzam się, że te lampy pasują zarówno do nowoczesnych wnętrz, jak i klasycznych. My mamy bardziej retro a wpasowała się idealnie.
-
KamilaMeble
- Zaawansowany

- Kontakt:
Minęło już trochę czasu,więc jeżeli wątek jest dalej aktualny,to koniecznie napisz na jaki model lampy podłogowej do salonu stanęło,cały czas czekamy na Twoją odpowiedź:)
meble z dostawą do domu.
Lampy podłogowe to jest jednak fajna sprawa, tylko mimo wszystko trochę droga. O samym wyborze lampy możemy przeczytać chociażby w tym artykule. Osobiście gdybym miał fundusze to chętnie bym takie lampy kupił 
Rynek lamp podłogowych ostatnio bardzo się rozwinął i niewątpliwie nadal będzie się rozwijał. Coraz to większy wybór daje nam świetną okazję żeby znaleźć coś dla siebie. O tym gdzie kupić lampy podłogowe można poczytać np. tutaj. Mi osobiście bardzo podobają się lampy klasyczne mosiężne, warto na nie zwrócić uwagę, chociaż ich cena jest dosyć wysoka.