Szalupa ratunkowa?dobryduch pisze:Może zostało komuś wyposażenie z jakieś łodzi czy cośCzerniczka pisze:Drewniana wanna - widzieliście coś takiego? Tylko żagla jej brakuje
Drewno w łazience
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
- Czerniczka
- Zainteresowany

Re: Drewno w łazience
To nie prawda, że drewno i wilgoć to porażka. Sauny są w środku wykończone drewnem i jest oki. To kwestia doboru drewna. Nie zawsze łazienka musi być wykończona glazurą.
Bardzo celny argument, rzeczywiście sauna jest cała w drewnie i poziom wilgotności nieporównywalnie wyższy niż w łazience.Foresta pisze:To nie prawda, że drewno i wilgoć to porażka. Sauny są w środku wykończone drewnem i jest oki. To kwestia doboru drewna. Nie zawsze łazienka musi być wykończona glazurą.
W sumie racja. Jak się wybierze drewno egzotyczne, to nic się nie powinno dziać.
Drewno w łazience bardzo ładnie wygląda. Można wstawić taki parawan dla dekoracji.
Nie tylko drewno egzotyczne się nadaje do łazienki, najważniejsze to chyba odpowiednie zabezpieczenie przed wilgocią.rannata pisze:W sumie racja. Jak się wybierze drewno egzotyczne, to nic się nie powinno dziać.
Czemu nie? wystarczy dobre drewno i odpowiedni lakier
ja też mam takie marzenia co do drewnianej podłogi w łazience, ale obawiam się jednak tej wilgoci...czy uda się dobrze drewno zabezpieczyć...a znalazłam przy okazji innych poszukiwań płytki imitujące grafikę drewna...bardzo fajnie wyglądaja i co prawda w ofercie sa z przeznaczeniem do salonu, ale...
http://www.kwadroceramika.com gdybyś była zainteresowana...
drewno i łazienka? dla mnie bardzo zły pomysł
myślę że są sposoby żeby to dobrze zabezpieczyć 
A dlaczego uważasz, że drewno w łazience, to bardzo zły pomysł?ivvonicky pisze:drewno i łazienka? dla mnie bardzo zły pomysł
- Czerniczka
- Zainteresowany

Jeśli wybierzesz złe drewno i źle je zabezpieczysz, to owszem, to będzie zły pomysł. Co innego, jeśli wiesz co robisz i co należy wybraćivvonicky pisze:drewno i łazienka? dla mnie bardzo zły pomysł
Drewno, np. sauny normalnie funkcjonują, a podstawą jest raczej dobra wentylacja, a nie problem w samym materiale. Nawet w warunkach domowych jest to możliwe http://sauna.net.pl/sauny.html
mi się bardzo podoba drewno w łazience, ale nie wiem czy to jest praktyczna sprawa. Ma ktoś doświadczenie, ile takie drewno wytrzyma?
-
KwiatekTom
- Początkujący

to nie lepiej już zainwestować w saune? ;p
kompromis idealny.
tylko odpowiednia konserwacja drewna, regularne wietrzenie i dbanie o kondycję drewna i nie ma się czego obawiać.
jak się zapuści troszkę, to i tak można to naprawić, link
kompromis idealny.
tylko odpowiednia konserwacja drewna, regularne wietrzenie i dbanie o kondycję drewna i nie ma się czego obawiać.
jak się zapuści troszkę, to i tak można to naprawić, link