Jakie płytki do kuchni ?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: jakie płytki do kuchni ?
Świetne klimatyczne meble! Płytki też ciekawe, trochę klasyki w retro stylu. Aranżacja do tanich nie należy ale jaki efekt! Na podłodze co jest bo wydaje mi się, że drewno lub płytki drewnopodobne. Podoba mi się nowoczesne łączenie różnych materiałów i kolorów. Nad blatem płytki to najlepszy wybór. Ewentualnie panele szklane, aczkolwiek płytki są bardziej eleganckie. A jak oceniacie pomysł na kuchnię ale płytkach Loft, który imituje zdobiony beton?
Po miedzy górnym szafkami a dolnymi na ścianie ułożenie glazury obowiązkowe.
Jak chcesz kupić płytki do kuchni to polecam terakotę. Niedawno miałam remont w mieszkaniu i kupiłam płytki w sklepie www.alekafelki.pl. Jeśli jesteś niezdecydowana to w sklepie mają bardzo pomocną i kompetentną obsługę.
-
malgocha35
- Początkujący

marmur? ja bym się dziwnie czuła w takiej kuchni. taka zimna i nieprzyjemna atmosfera
-
Konstantin21
- Początkujący

Ja tam bardzo lubię marmur, granit, ogólnie kamienne wytwory.
Zastanawiam się czy podczas wyboru płytek do kuchni kierować się bardziej wielkością czy kolorem?
Zależy jak będziesz miała oświetloną kuchnię – wtedy kolorem, a jakie ci się podobają – wielkością.
To co w takim razie wybrać do dwóch łazienek, zrobić takie same, czy raczej jakoś różnie. http://tprinwestycje.pl/nieruchomosc/mi ... zkanie-54a jedna będzie miała ok 5 m kw a druga ok. 3 m wk. Może macie podobne, to zawsze jakaś inspiracja będzie 
Jeśli brak ci inspiracji co do wyboru kafelek do kuchni to proponuję sklep
salonyhoff
Mają sporą gamę przerożnych kafelek kuchennych i z pewnością u nich już kupisz
salonyhoff
-
Operator żurawia
- Początkujący

- Kontakt:
Czasami warto oglądnąć sobie program telewizyjny domo+ tam może Cię coś zainspirować 
My teraz mamy jasne płytki na podłodze,wyglądają ładnie ale każdą plamkę widać na nich.
tez wlasnie mysle nad nowymi kafelkami do kuchni, ale kurcze nie mam pojecia, z jakich skorzystac. A na jakiej stacji telewizyjnej leci ten program? no bo moze bym sobie ogladnal w wolnej chwili? tak kiedys przegladalem program tv pod tym katem i niestety nic ciekawego nie znalazlem. Znajomy mi radzil, zeby wlasnie postawic na nowoczesnosc. Bo trendy szybko zmieniaja sie, zeby niepotrzebnie nie zostawac w tyle, bo jak kupie stary model, to dom straci na takiej jakosci wizualnejOperator żurawia pisze:Czasami warto oglądnąć sobie program telewizyjny domo+ tam może Cię coś zainspirować
-
Operator żurawia
- Początkujący

- Kontakt:
Ja domo+ ogladam na UPC, można też na telewizjada
Jeśli wymieniasz płytki to musisz pamiętać, że do tych płytek później mają pasować jeszcze meble 
-
taczkowaty
- Zainteresowany

Teraz faktycznie sporo osób odchodzi od płytek i kamienia, głownie ze wgzgledu na montonie i wysokie ceny. Teraz byłem u znajomego to sobie zrobił pomiędzy szafkami panele szklane z nadrukiem, robiła mu firma Faza. Nadrykował sobie owoce na szkle. W kychni muszę przyznać że wyglądało to mega apetycznie 
Wedłg mnie panele laminowane szybko się niszczą. nie warto kupować