Jakie płytki na podlogę do kuchni; gres czy terakota?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Jakie płytki na podlogę do kuchni; gres czy terakota?
Muszę wybrać płytki do kuchni, na razie na podłogę, bo mebli jeszcze nie mam ani projektu, tylko nie mogę się zdecydować jakie? Chyba już za dużo się ich naoglądałam przy wyborze płytek do łazienek i mam mętlik w głowie.
-
Sklep on-line Lazienki24
- 1 - ostrzeżenie!
Witam,
na podłogę do kuchni lepsza będzie terakota. Gres swoją powierzchnię ma nieoszkliwioną, dlatego jest podatny na zabrudzenia i wchłanianie różnych cieczy. Powierzchnia terakoty jest oszkliwiona, dlatego łatwa do utrzymania w czystości.
Na rynku jest ogromna ilość terakoty, różne kolory, wzory, producenci...
Jestem pewna, że znajdzie Pani coś odpowiedniego dla siebie
Pozdrawiam
Paula/
na podłogę do kuchni lepsza będzie terakota. Gres swoją powierzchnię ma nieoszkliwioną, dlatego jest podatny na zabrudzenia i wchłanianie różnych cieczy. Powierzchnia terakoty jest oszkliwiona, dlatego łatwa do utrzymania w czystości.
Na rynku jest ogromna ilość terakoty, różne kolory, wzory, producenci...
Jestem pewna, że znajdzie Pani coś odpowiedniego dla siebie
Pozdrawiam
Paula/
-
sebastianZ
- Aktywny

Witam
Proszę sobie najpierw odpowiedzieć na pytanie co się bardziej podoba. Terakota owszem dobra sprawa na podłogę ale nie zgodzę się z przedmówcą jeśli chodzi o gres. Proszę sobie obejrzeć gres polerowany ułożony na podłodze. Piękna sprawa. Wygląda bardzo elegancko i ładnie i zapewniam że nie będzie z nim żadnych problemów jeśli chodzi o zabrudzenia. Dobry glazurnik powinien zabezpieczyć gres impregnatem specjalnym do tego rodzaju materiału i to wystarczy. Sam jestem glazurnikiem i jak dotąd nie miałem żadnych reklamacji ani narzekań klienta jeśli chodzi o zabrudzenia gresu. Wg. mnie gres (zwłaszcza polerowany) wygląda o niebo lepiej od terakoty. Powodzenia
Proszę sobie najpierw odpowiedzieć na pytanie co się bardziej podoba. Terakota owszem dobra sprawa na podłogę ale nie zgodzę się z przedmówcą jeśli chodzi o gres. Proszę sobie obejrzeć gres polerowany ułożony na podłodze. Piękna sprawa. Wygląda bardzo elegancko i ładnie i zapewniam że nie będzie z nim żadnych problemów jeśli chodzi o zabrudzenia. Dobry glazurnik powinien zabezpieczyć gres impregnatem specjalnym do tego rodzaju materiału i to wystarczy. Sam jestem glazurnikiem i jak dotąd nie miałem żadnych reklamacji ani narzekań klienta jeśli chodzi o zabrudzenia gresu. Wg. mnie gres (zwłaszcza polerowany) wygląda o niebo lepiej od terakoty. Powodzenia
-
Studio Aranżacji mDom
- Początkujący

-
Kamil654321
- Początkujący

Re: Jakie płytki na podlogę do kuchni; gres czy terakota?
Ja mam terakotę też jest ok.
Na pewno nie układanie glazury. Układanie terakoty w kuchni na podłodze to dobre rozwiązanie.
Wydaję mi się że lepsza byłyba terakota. Sama wybrałam terakotę do swojej kuchni. Płytki kupiłam w sklepie www.alekafelki.pl Miałam kłopot, który wzór wybrać, ale sprzedawca w sklepie okazał się bardzo pomocny. No i ceny też mają fajne:)
-
martabudzik
- Początkujący

Zdecydowanie terakota.
-
Konstantin21
- Początkujący

Terakota nie jest zła.
Terakota jest w miare ok.
-
MonikaMarkiewicz
- Zainteresowany

Jak zapatrujecie sie na deskę? bo moja siostra też rozważa własnie kuchnię i zastanawia się już dłuższy czas co prawda jeszcze nie musi kłaść, ale warto powoli sie zastanowić, ale deska lita może być? ktoś stosował?