witam
Mam problem ponieważ odziedziczyłem razem z bratem nieruchomość która jest położona na dwóch działkach jednak jest jedna księga wieczysta. tak naprawdę są to dwa osobne domy połączone ścianą, ale pierwszy dom stoi tam już od 20 lat a drugi został dobudowany 8 lat temu. rodzice wystąpili o pozwolenie na rozbudowę, stąd ten problem. chciałbym aby każdy z nas miał swój osobny dom, ale nie wiem jakich dokumentów do tego potrzebuje... W Urzędzie Gminy powiedzieli, że jest potrzebna ekspertyza budowlana nowszego budynku, w sądzie polecili iść do notariusza a notariusz powiedział, że potrzebuje inwentaryzacje tego budynku...
proszę o pomoc
jeden dom na dwóch działkach
Re: jeden dom na dwóch działkach
No to czego jeszcze nie wiesz? Jeśli było wydane pozwolenie na rozbudowę to tera musisz wziąć konstruktora z uprawnieniami który zrobi ci papiery na których potwierdzi że faktycznie budynek jest dwoma osobnymi mieszkaniami i na tej podstawie notariusz rozgraniczy ci własność. Pewnie będzie potrzebny jeszcze geodeta skoro działka jest nie podzielona na dwie części.
-
benedyktxx
- Aktywny

Re: jeden dom na dwóch działkach
Jeśli szukacie takich namiarów z Warszawy to zobaczcie sobie tę kancelarię notarialną- www.kancelaria-notarialna.net.
Słyszałem, że jest bardzo skuteczna i wiarygodna. Polecam zwłaszcza jeśli macie problemy ze swoją nieruchomością.
Słyszałem, że jest bardzo skuteczna i wiarygodna. Polecam zwłaszcza jeśli macie problemy ze swoją nieruchomością.