Dekoracje do salonu
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Dekoracje do salonu
Możliwości w zakresie dekoracji salonu jest bardzo wiele. Moim zdaniem bardzo ciekawą opcją są fototapety. Bardzo wiele wzorów zarówno kwiatowych jak i np. motywów zwierzęcych można znaleźć zobacz . Bez wątpienia będą one wspaniałym elementem dekoracyjnym każdego salonu.
Cześć, planuję budowę tego domu http://wybieramprojekt.pl/projekt-domu-oceania-df29/ , mam już nawet działkę. Ale co z wnętrzem ? Zmieniać coś czy działać zgodnie z założeniem ?
nie wiem czy fototapeta przy swojej zywotnosci jest takim dobrym rozwiazaniem dzisiaj. Wytrzyma ok 3 lat
-
PaulinaW123
- Początkujący

Ja np. uwielbiam styl industrialny i styl skandynawski i dodatki właśnie w tych stylach pojawiają się w moim salonie. Uważam, że wyglądają estetycznie ale także przytulnie i przyjemnie 
-
KateFotnart
- Zainteresowany

Styl industrialny i skandynawski jest całkiem spoko, choć dla mnie nieco zbyt surowy, proponowałabym nieco ożywić salon przez wstawienie jakiejś fajnej fototapety. Można je znaleźć na stronie www.fotnart,pl.
Ja lubię bardzo symboliczne dekoracje, na przykład mam obraz, który został namalowany podczas podróży do Francji, przez jakiegoś ulicznego artystę. Może to kiczowate rozwiązanie, lecz bardzo mnie uszczęśliwia.
-
Marecki324
- Początkujący

Nie jestem pasjonatom dekoracji w salonie, prostota sama w sobie jest piękna.
Do salonu w stylu industrialnym warto pomyśleć o czarno-białej fototapecie. Na jednej ze ścian lub tylko jako pionowy pasek tapety.KateFotnart pisze:Styl industrialny i skandynawski jest całkiem spoko, choć dla mnie nieco zbyt surowy, proponowałabym nieco ożywić salon przez wstawienie jakiejś fajnej fototapety.
Ostatnio zmieniony 04 lis 2016, 12:25 przez wube, łącznie zmieniany 3 razy.
A wg mnie tapeta nie jest zbyt fortunnym rozwiązanem jeżeli chodzi o dekorację czy dodoatek dosalonu,bardziej widziałabym tam cegłę ozdobną w fajnym kolorze,nie sądzicie?
O tak, ja również uwielbiam Styl skandynawskiPaulinaW123 pisze:Ja np. uwielbiam styl industrialny i styl skandynawski i dodatki właśnie w tych stylach pojawiają się w moim salonie. Uważam, że wyglądają estetycznie ale także przytulnie i przyjemnie
Prostota i minimalizm a zarazem elegancja. To jest to
tutaj fajny artykuł na ten temat
http://flateo.pl/blog/styl-skandynawski ... ieszkanie/
-
zarejtowski
- Początkujący

- Kontakt:
Na twoim miejscu kupiłbym obraz. Nie jest to może zbyt wyszukane rozwiązanie ale ciekawy obraz może nieco zmienić klimat salonu, a pomysł z naklejkami to raczej do pokoju dziecięcego.
-
KateFotnart
- Zainteresowany

Obraz jest też dobrym pomysłem. Proponuję canvas lub fotoobraz. Zerknijcie na stronę www.fotnart.pl
Stare dobre rozwiązania są najlepsze czyli obraz jest super.
-
Patrycja267
- Aktywny

Macie rację Drukarka 3D to świetne rozwiązanie, teraz wiele elementów wystroju domu powstaje właśnie przez druk w tej technologi. Mam pewien pomysł na wystrój mojego mieszkania i szukam firmy która mi pomoże. Od znajomych słyszałam o firmie: http://ccmetal.pl ponoć dobra i sprawdzona firma. Korzystaliście może z usług które propnują?
-
krzysiek1986
- Zainteresowany

Moja żona zawsze powtarza, że to lampy tworzą niepowtarzalny klimat w domu i stanowią super ozdobę! Muszę się z nią zgodzić
Odkąd w naszym mieszkaniu zastosowaliśmy zarówno lampy sufitowe, jak i podłogowe, jest o wiele przyjemniej!
Tutaj znaleźliśmy modele, które nas zainteresowały - http://www.britoplighting.pl/Produkty