Pytanie o suchy beton.
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
domen88882
- Początkujący

Pytanie o suchy beton.
Witam wszystkich.
Chciałbym sam u siebie w domu wykonać wylewki i widziałem ze robi sie je z suchego betonu . Mam do was pytanie czy taka wylewka nie jest słabsza o tej wykonanej z normalnego mokrego ??
Kiedy taki suchy beton zacząć polewać wodą ?? bo bez wody to mi sie wydaje ze nigdy nie zwiąże.
Dzięki wielkie za odpowiedzi pozdrawiam.
Chciałbym sam u siebie w domu wykonać wylewki i widziałem ze robi sie je z suchego betonu . Mam do was pytanie czy taka wylewka nie jest słabsza o tej wykonanej z normalnego mokrego ??
Kiedy taki suchy beton zacząć polewać wodą ?? bo bez wody to mi sie wydaje ze nigdy nie zwiąże.
Dzięki wielkie za odpowiedzi pozdrawiam.
-
ekspert_lafarge
- Początkujący

Re: Pytanie o suchy beton.
Witam, żeby wykonać wylewki z suchego betonu potrzebuje Pan maszynę typu mixokret, bez niej trudno będzie wykonać dobrej jakości posadzki. Jastrychu nie wolno polewać wodą.
Pozdrawiam
Marek Tucholski
Online Ekspert marki Lafarge.
Pozdrawiam
Marek Tucholski
Online Ekspert marki Lafarge.
-
Gość10463
jak kupuje i sprzedaje się popiół zamiast cementu to i posadzka się wyciera pod butem, cement wiąże hydraulicznie więc potrzebuje wody do wiązania
-
Galeria Parkietu Mława
- Superużytkownik

- Kontakt:
Suchy beton przy wykonywaniu wylewek z użyciem mixokreta jest terminem umownym. W rzeczywistości w 1m3 betonu jest około 150 litrów wody z czego tylko czwarta część jest potrzebna do hydratacji - wiązania betonu. Część jako woda związana pozostanie na stałe w betonie, a reszta, około 100 litrów będzie musiała wyparować.
Moim zdaniem, przykrycie wylewki folią jak najszybciej po ułożeniu wystarczy. Natomiast jeżeli czas jest dłuższy lub jest bardzo sucho i ciepło, to przed przykryciem folią, wylewkę należy zrosić wodą i to na tyle w tym temacie.
Moim zdaniem, przykrycie wylewki folią jak najszybciej po ułożeniu wystarczy. Natomiast jeżeli czas jest dłuższy lub jest bardzo sucho i ciepło, to przed przykryciem folią, wylewkę należy zrosić wodą i to na tyle w tym temacie.
Galeria Parkietu Mława
Fajnie zrobić coś samego, ale uważam , że to powinieneś zostawić fachowca. Moja firma od betonu to Abmbeton i Tobie też polecam, jeśli jednak chciałbyś skorzystać z pomocy profesjonalistów
-
Gość10463
profesjonalista w każdym pikseluRoute pisze:Fajnie zrobić coś samego, ale uważam , że to powinieneś zostawić fachowca. Moja firma od betonu to Abmbeton i Tobie też polecam, jeśli jednak chciałbyś skorzystać z pomocy profesjonalistów
Krystian_Tarnowski pisze:profesjonalista w każdym pikseluRoute pisze:Fajnie zrobić coś samego, ale uważam , że to powinieneś zostawić fachowca. Moja firma od betonu to Abmbeton i Tobie też polecam, jeśli jednak chciałbyś skorzystać z pomocy profesjonalistów
Chyba pomyliłeś fora jeśli uważasz, że jestem w pikselu:) Tu bardziej pasowałby cal
Tak już na poważnie to nie rozumiem Twojego przytyku, korzystałem z pewnej firmy byłem z nich zadowolony to polecam dalej co w tym dziwnego?
-
PaulinaS1982
- Początkujący

Witam
Jeżeli chodzi o suchy beton korzystałam z pomocy fachowców poleconych przez murarzy w tym temacie firmy DAJ TRANS. Przywieziony beton był bardzo dobry.
Jeżeli chodzi o suchy beton korzystałam z pomocy fachowców poleconych przez murarzy w tym temacie firmy DAJ TRANS. Przywieziony beton był bardzo dobry.