Audyt energetyczny

Trudno wątpić, że docieplenie budynku jest opłacalną inwestycją. Ale jak wykonać docieplenie budynku? Jakie materiały wybrać? Jakie są dostępne technologie? Czym się różnią? Odpowiedzi wszystkie pytania dotyczące docieplania budynków znajdziesz w tym dziale.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

adamnanonerm
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Audyt energetyczny

Post autor: adamnanonerm »

Witam, jestem uczestnikiem kursu na Audytora energetycznego dla potrzeb termomodernizacji. W ramach kursu wykonujemy audyt na rzeczywistym obiekcie. I tu zapytanie.

Wykonam Audyt energetyczny obiektu >1000m2, wielorodzinnego budynku mieszkalnego we Wrocławiu za tak zwane "co łaska".

Audyt nie wiąże się z żadnymi kosztami, nie obliguje też do przeprowadzenia termomodernizacji. Jeżeli będzie on pozytywnie rozpatrzony można go do tego celu wykorzystać. Termomodernizację zleca właściciel lub zarządca obiektu, w założeniu jej koszty powinny być pokryte z oszczędności i premii termomodernizacyjnej.

robertkrajcarz
Zaawansowany
Zaawansowany

Re: Audyt energetyczny

Post autor: robertkrajcarz »

Jest w Krakowie taka firma jak Klinika Budowlana, oni robią przeglądy, audyty, opinie techniczne na temat stanu budynku i tego typu rzeczy. Swego czasu współpracowaliśmy z nimi w sprawie
dokumentacji do remontu sali gimnastycznej w szkole i nie pamiętam żeby był jakiś problem – terminowi, z jasnymi warunkami cenowymi, w dokumentacji nie brakowało żadnych danych itp.

Tomasz_Brzeczkowski
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Tomasz_Brzeczkowski »

robertkrajcarz pisze:Jest w Krakowie taka firma jak Klinika Budowlana, oni robią przeglądy, audyty, opinie techniczne na temat stanu budynku i tego typu rzeczy. Swego czasu współpracowaliśmy z nimi w sprawie
dokumentacji do remontu sali gimnastycznej w szkole i nie pamiętam żeby był jakiś problem – terminowi, z jasnymi warunkami cenowymi, w dokumentacji nie brakowało żadnych danych itp.
Przecież audyt to zwykłe bezczelne oszustwo mające na celu ochronę runku paliw.
rekuperacja od 1989r

Albatros348
Aktywny
Aktywny

Post autor: Albatros348 »

Tego typu audyt zdecydowanie warto przeprowadzić, dla samej pewności i spokoju. Osobom z okolic Szczecina mogę polecić usługi Audytora Energetycznego i Zarządcy Nieruchomości Przemysława Boczara, który swoje usługi przeprowadził niezwykle solidnie i profesjonalnie. Z jego strony mogłem również liczyć na audyt termomodernizacyjny.

Tomasz_Brzeczkowski
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Tomasz_Brzeczkowski »

Albatros348 pisze:Tego typu audyt zdecydowanie warto przeprowadzić, dla samej pewności i spokoju. Osobom z okolic Szczecina mogę polecić usługi Audytora Energetycznego i Zarządcy Nieruchomości Przemysława Boczara, który swoje usługi przeprowadził niezwykle solidnie i profesjonalnie. Z jego strony mogłem również liczyć na audyt termomodernizacyjny.
Audyt służy do oszukiwania ludzi, do ochrony rynku paliw! Co więc znaczy solidnie i profesjonalnie??
rekuperacja od 1989r

MichalBudowniczy
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: MichalBudowniczy »

U mnie w firmie audytem energetycznym zajmowała się firma et-energoaudyt.com. Dodatkowo specjalizują się także w projektowaniu i wykonawstwie instalacji sanitarnych. Mają duże doświadczenie i wiele pozytywnych opinii.

klaudia844
Aktywny
Aktywny

Post autor: klaudia844 »

U nas była to firma Febes https://www.febes.pl/
Fachowcy, którzy terminowo i za rozsądne pieniądze wykonali audyt energetyczny naszego domu dostosowując go do obecnych norm i wytycznych.

Arinue
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: Arinue »

Jeśli chodzi o dobrego dostawce energii, to bardzo polecam pulsar energia! Płacimy niższe rachunki

ArkadiuszKrol
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: ArkadiuszKrol »

Na początku tego roku współpracowałem z firmą it-energy.pl, która wykonała dla mnie audyt efektywności energetycznej. Jest on obowiązkowy dla wszystkich przedsiębiorstw, które zatrudniają ponad 250 pracowników. Dodatkowo wsparli nas doradztwem elektroenergetycznym.

BartekKowalski
Aktywny
Aktywny

Post autor: BartekKowalski »

Bardzo ciekawy temat. Ja współpracowałem niedawno z firmą Et-energoaudyt. Wykonali dla mnie profesjonalny audyt energetyczny w celu dostarczenia wiedzy na temat zużycia energii w budynku. Swoje usługi zrealizowali rzetelnie i terminowo.

merigold
Aktywny
Aktywny

Post autor: merigold »

W Szczecinie audyty energetyczne (termomodernizacyjne) i remontowe przeprowadza Audytor Energetyczny i Zarządca Nieruchomości Przemysław Boczar. To mega profesjonalna, zaufana firma, spokojnie można im powierzyć opiekę nad swoim obiektem, dobrze się sprawdzą.

adamgorka
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: adamgorka »

Masz tutaj twojodbior . pl/lib/lcxgjr/Wniosek-do-zarzadcy_spoldzielni_administracji-lntktm63.pdf wyszczególnione informacje niezbędne dla audytora pod wydanie świadectwa charakterystyki energetycznej. Jak pojawią się w trakcie dodatkowe pytania to dzwoń pod 572 545 951. Znajdziesz tam kontakt do wyspecjalizowanego, w pełni legalnie działającego audytora na krajowym rynku.

Marcin123321
Początkujący
Początkujący

Post autor: Marcin123321 »

Audyt energetyczny to świetny sposób, aby zredukować koszty związane z zużyciem energii i jednocześnie zwiększyć efektywność energetyczną budynku. Warto go rozważyć, zwłaszcza jeśli planujesz modernizację budynku, wymianę okien, ocieplenie czy instalację fotowoltaiki. Sam skorzystałem z usług jednej firmy, która oferuje kompleksowe audyty energetyczne w Gdańsku, i byłem bardzo zadowolony. Co więcej, firma pomaga w uzyskaniu dofinansowania z programu 'Czyste Powietrze', co znacznie obniżyło koszty inwestycji.

Jeśli ktoś z Was jest zainteresowany audytem energetycznym, mogę polecić tę firmę na PW.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Docieplanie budynków”