Informacje na temat instalacji grzewczych, ogrzewania domu, kotłów CO. Dowiedz się jak ogrzać mieszkanie i jakie wybrać instalacje grzewcze aby rachunki nas nie zaskoczyły.
witam,
planuję wymienić grzejnik w łazience i najbardziej pasuje mi wymienić na renowacyjną drabinkę, jednak mam pytanie:
czy jeśli będzie boczne zasilanie to czy część grzejnika nad dopływem będzie grzać czy raczej nie bardzo? chodzi mi o taki grzejnik:
To się raczej mało nadaje. W łazience jest wentylacja "z dołu" "do góry" więc tego typu grzejniki nie są do łazienek, chyba, że producent takich grzejników zakłada, że zrobi Pan w łazience wentylację nawiewną "od góry" do pokojów. Ale chyba tak tępawych producentów to nie ma.
Credo Uno również jest warte zamontowania. Szczególnie, że posiada możliwość połaćżenia z ogrzewaniem podłogowym w tym zintegrowany zawór ustawiony fabrycznie na odpowiednią wartość kV
Może w pierwszej kolejności podaj budżet jaki posiadasz na ten cel,na zakup grzejników do domu i wtedy doradzimy też konkretne modele,teraz w sklepach internetowych można spotkać bardzo fajne promocje.
Własnie ewentualnie możesz posprawdzać ceny na porównywarkach cenowych. Ja tak własnie trafiłem na Ideos mój drugi grzejnik łazienkowy na górze. Akurat było promo to żal było nie wziąc
I jak kwestia grzejników,zdecydowałeś się już na jedna firmę oraz rozwiązanie? Jeżeli tak i wątek jest w dalszym ciągu jest aktualny to czekamy na Twoją odpowiedź,to przyda się również pozostałym Użytkownikom na forum.
Tomasz_Brzeczkowski pisze:To się raczej mało nadaje. W łazience jest wentylacja "z dołu" "do góry" więc tego typu grzejniki nie są do łazienek, chyba, że producent takich grzejników zakłada, że zrobi Pan w łazience wentylację nawiewną "od góry" do pokojów. Ale chyba tak tępawych producentów to nie ma.
zgodze się, mam jak pan to ujął wentylację nawiewna w łazience "od góry" i grzejnik bardzo podobny jak na rysunku, firmy nie podam, bo nadgorliwi powiedzą, że spamuję haha
W dalszym ciągu czekamy na odpowiedź dotyczącą grzejników oraz na co konkretnie padł wybór,na który model. Nie doczekałem się też szczegółów w postaci budżetu jaki autor posiada na ten cel,a szkoda.
Przy wyborze grzejnika kierowałbym się wielkością pomieszczenia oraz maksymalnymi kosztami, których nie chcemy przekroczyć. Od siebie polecam zapoznać się z tym artykułem oraz mogę zaproponować klasyczne grzejniki elektryczne - zazwyczaj koszta są dość akceptowalne.
Poza wydajnością i mocą grzewczą jakie mogą nam zaoferować dane grzejniki,to chyba właśnie budżet jaki posiadamy na ten cel oraz ich zakup,jest tą najbardziej istotną kwestią,prawda? Warto zwrócić uwagę na dobre sklepy internetowe i tam wybrać coś dla siebie.
Witam forumowiczów,
a co powiecie na taki temat jak "grzejniki dekoracyjne"?
Właśnie się zastanawiam nad taką inwestycją i nie wiem do końca jak to ugryźć.
Trochę poszperałem po necie i trafiłem na świetny artykuł, gdybyście mogli rzucić okiem i ewentualnie coś polecić.
Pozdrawiam
KwiatekTom pisze:Witam forumowiczów,
a co powiecie na taki temat jak "grzejniki dekoracyjne"?
Właśnie się zastanawiam nad taką inwestycją i nie wiem do końca jak to ugryźć.
Trochę poszperałem po necie i trafiłem na świetny artykuł, gdybyście mogli rzucić okiem i ewentualnie coś polecić.
Pozdrawiam
KwiatekTom, owszem jest to ciekawe rozwiązanie jednakże nie do każdego wystroju wnętrz będzie pasowało. Grzejniki dekoracyjne moim zdaniem świetnie nadadzą się do nowoczesnych wnętrz i tych na wzór klasyczny.
Rozważcie montaż grzejnika na podczerwień Infrapanel. Może być z lustrem skoro do łazienki, ale dodatkowa lustrzana powłoka zmniejsza podobno sprawność urządzenia. Dlatego ja mam zwykły Infrapanel o mocy 400W z pejzażem górskim. W pokoju z aneksem wisi 1200W, a w sypialni 600W też ze zdjęciem. Cieszy mnie, że efekt grzania mam po chwili od włączenia grzejnika. Była to jedna z lepszych decyzji remontowych. Mam nadzieję, że naprowadziłem Was na dobry trop. Sam też dowiedziałem się o Infrapanelu z sieci.
Ja Polecam grzejniki stalowe Purmo http://ezelazny.pl/grzejniki/grzejniki- ... 4-167.html Sama użytkuje je już kilka lat i nie mam z nimi żadnego problemu. W ofercie dostępnych było naprawdę dużo rozmiarów, więc dopasowanie do pomieszczenia nie było żadnym problemem a i moc cieplna na dobrym poziomie.