Mała łazienka inspiracje

Łazienka w stylu nowoczesnym czy klasycznym? Jaką wybrać armaturę łazienkową i kolor płytek? Wanna czy prysznic? Jak zaaranżować małą łazienkę w bloku? Takie pytania zadaje sobie każdy, kto ma przed sobą wizję remontu łazienki.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

Tomko43
Superużytkownik
Superużytkownik

Re: Mała łazienka inspiracje

Post autor: Tomko43 »

Ale jednak grzejnik dekoracyjny, który nie zajumuje wiele miejsca będzie pieknym dodatkiem do takich małych łazienek. Moim zdaniem Ideos czy Icaro to te grzejniki, które będa pięknie uzupełniały aranżacje :)

Baniek
Początkujący
Początkujący

Post autor: Baniek »

ja kupiłam na lazienkaplus grzejnik, w sumie zwykły ale ładny ma kształt, nie chciałam żeby rzucal się mocno w oczy.

MeduzaD
Aktywny
Aktywny

Post autor: MeduzaD »

Na roca.pl znajdziecie sporo "łazienkowych" inspiracji ;).

Kamil455
Aktywny
Aktywny

Post autor: Kamil455 »

Do małych łazienkiem, tylko i wyłącznie kabina prysznicowa. Bo wsadzanie małych wanien nie idzie w parze z wygodą. Filia Kermi i nic lepszego nie ma według mnie

Awatar użytkownika
Tak
Początkujący
Początkujący

Post autor: Tak »

MeduzaD pisze:Na roca.pl znajdziecie sporo "łazienkowych" inspiracji ;).
Rzeczywiście jest kilka ciekawych pomysłów jednak ja więcej widziałem na łazience plus. Podoba mi się takie podejście do klienta. Widać że im także zależy

Ignacy89
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Ignacy89 »

Myślę że musi być maksymalnie przestrzenna i bez zbędnych elementów.

lideropinii
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: lideropinii »

Pod kątem aranżacyjnym to dobór poszczególnych elementów wykończenia, jakość i wygląd materiałów, to są podstawowe kwestie, o funkcjonalności, o której piszesz nawet nie wspominając.

https://www.facebook.com/decoroom.eu
Pozdrawiamy, zespół Decoroom

Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...

Konstantin21
Początkujący
Początkujący

Post autor: Konstantin21 »

Jakieś ciepłe, jasne kolory, płytki lub mozaika. I na ogół postaraj się ograniczyć jak tylko możesz wyposażając taką łazienkę, żeby nie krępowała ruchów.

SKalum
Aktywny
Aktywny

Post autor: SKalum »

Jak dla mnie tylko jasne kolory w połączeniu z szarościami.

trzynastadzielnica
Początkujący
Początkujący

Post autor: trzynastadzielnica »

Można tez zajrzeć na pintesta. Dużo tam dość tagów z łazienką więc może warto. Np tu:
https://pl.pinterest.com/lazienkaplus/. Podstawą w malej lazience jak dla mnie są przede wszystkim jasne płytki :)

Tomko43
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Tomko43 »

W małych łazienkach to w przypadku kabiny prysznicowej zdecydowanie najlepiej jest wybrać coś o prostej linii i elegancji. Na swoim przykładzie polecam Filia Kermi, którą można wykonać na wymiar. A co jest bardzo ważne w przypadku małych łazienek.

MeduzaD
Aktywny
Aktywny

Post autor: MeduzaD »

Tak pisze:
MeduzaD pisze:Na roca.pl znajdziecie sporo "łazienkowych" inspiracji ;).
Rzeczywiście jest kilka ciekawych pomysłów jednak ja więcej widziałem na łazience plus. Podoba mi się takie podejście do klienta. Widać że im także zależy
Co kto lubi ;). Tam akurat można znaleźć aranżację bezpośrednio odwołujące sie do ich produktów.

Awatar użytkownika
Złotowłosa
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Złotowłosa »

My mamy bardzo małą łązienkę.... Zdecydowaliśmy się na jasne kolory. Dzięki temu pomieszczenie wygląda na optycznie większe niż jest w rzeczywistości. Pamiętam,ze kilka dni chodziłam po róznych sklepach w poszukiwaniu odpowiednich płytek do łazienki. Zdecydowałam się na kolekcję All in White firmy Tubądzin:
Obrazek

Płytki jasne, nowoczesne. Całe pomieszczenie wygląda na bardziej przestrzenne. Na jednej ścianie umieściłam duże lustro i to jeszcze bardziej potęguje wrażenie przestrzeni.

samky
Aktywny
Aktywny

Post autor: samky »

W małych łazienkach z reguły wykorzystuje się jasne, często białe płytki. Aczkolwiek nie jest to koniecznością. ;) Po prostu biel to taki bezpieczny kolor. Fajnym pomysłem jest przy białej bazie wykorzystanie ładnych dekorów np. Opp! Aquamarine

HaDwao
Aktywny
Aktywny

Post autor: HaDwao »

Jeżeli łazienka jest mała,to faktycznie warto uwzględnić jasne,ciepłe kolory na ścianie i podłodze,oraz wiesze lustro aby optycznie powiększyć przestrzeń. Polecam też dobrać do nich odpowiednie preparaty hydrofobowe,które zabezpieczą nasze płytki przed zabrudzeniami oraz wilgocią.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Łazienki”