Mała łazienka inspiracje
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Mała łazienka inspiracje
Ale jednak grzejnik dekoracyjny, który nie zajumuje wiele miejsca będzie pieknym dodatkiem do takich małych łazienek. Moim zdaniem Ideos czy Icaro to te grzejniki, które będa pięknie uzupełniały aranżacje 
ja kupiłam na lazienkaplus grzejnik, w sumie zwykły ale ładny ma kształt, nie chciałam żeby rzucal się mocno w oczy.
Na roca.pl znajdziecie sporo "łazienkowych" inspiracji
.
Do małych łazienkiem, tylko i wyłącznie kabina prysznicowa. Bo wsadzanie małych wanien nie idzie w parze z wygodą. Filia Kermi i nic lepszego nie ma według mnie
Rzeczywiście jest kilka ciekawych pomysłów jednak ja więcej widziałem na łazience plus. Podoba mi się takie podejście do klienta. Widać że im także zależyMeduzaD pisze:Na roca.pl znajdziecie sporo "łazienkowych" inspiracji.
Myślę że musi być maksymalnie przestrzenna i bez zbędnych elementów.
-
lideropinii
- Superużytkownik

Pod kątem aranżacyjnym to dobór poszczególnych elementów wykończenia, jakość i wygląd materiałów, to są podstawowe kwestie, o funkcjonalności, o której piszesz nawet nie wspominając.
https://www.facebook.com/decoroom.eu
https://www.facebook.com/decoroom.eu
Pozdrawiamy, zespół Decoroom
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
-
Konstantin21
- Początkujący

Jakieś ciepłe, jasne kolory, płytki lub mozaika. I na ogół postaraj się ograniczyć jak tylko możesz wyposażając taką łazienkę, żeby nie krępowała ruchów.
Jak dla mnie tylko jasne kolory w połączeniu z szarościami.
-
trzynastadzielnica
- Początkujący

Można tez zajrzeć na pintesta. Dużo tam dość tagów z łazienką więc może warto. Np tu:
https://pl.pinterest.com/lazienkaplus/. Podstawą w malej lazience jak dla mnie są przede wszystkim jasne płytki
https://pl.pinterest.com/lazienkaplus/. Podstawą w malej lazience jak dla mnie są przede wszystkim jasne płytki
W małych łazienkach to w przypadku kabiny prysznicowej zdecydowanie najlepiej jest wybrać coś o prostej linii i elegancji. Na swoim przykładzie polecam Filia Kermi, którą można wykonać na wymiar. A co jest bardzo ważne w przypadku małych łazienek.
Co kto lubiTak pisze:Rzeczywiście jest kilka ciekawych pomysłów jednak ja więcej widziałem na łazience plus. Podoba mi się takie podejście do klienta. Widać że im także zależyMeduzaD pisze:Na roca.pl znajdziecie sporo "łazienkowych" inspiracji.
- Złotowłosa
- Superużytkownik

My mamy bardzo małą łązienkę.... Zdecydowaliśmy się na jasne kolory. Dzięki temu pomieszczenie wygląda na optycznie większe niż jest w rzeczywistości. Pamiętam,ze kilka dni chodziłam po róznych sklepach w poszukiwaniu odpowiednich płytek do łazienki. Zdecydowałam się na kolekcję All in White firmy Tubądzin:

Płytki jasne, nowoczesne. Całe pomieszczenie wygląda na bardziej przestrzenne. Na jednej ścianie umieściłam duże lustro i to jeszcze bardziej potęguje wrażenie przestrzeni.

Płytki jasne, nowoczesne. Całe pomieszczenie wygląda na bardziej przestrzenne. Na jednej ścianie umieściłam duże lustro i to jeszcze bardziej potęguje wrażenie przestrzeni.
W małych łazienkach z reguły wykorzystuje się jasne, często białe płytki. Aczkolwiek nie jest to koniecznością.
Po prostu biel to taki bezpieczny kolor. Fajnym pomysłem jest przy białej bazie wykorzystanie ładnych dekorów np. Opp! Aquamarine
Jeżeli łazienka jest mała,to faktycznie warto uwzględnić jasne,ciepłe kolory na ścianie i podłodze,oraz wiesze lustro aby optycznie powiększyć przestrzeń. Polecam też dobrać do nich odpowiednie preparaty hydrofobowe,które zabezpieczą nasze płytki przed zabrudzeniami oraz wilgocią.