szpachlowanie po bruzdach w bloku z wiekliej płyty

Szukasz odpowiedniego materiału na ściany swojego domu? Nie wiesz jakie materiały będą odpowiednie do ich wzniesienia i wykończenia? Jakie trzeba ponieść koszty wynajęcia ekipy remontowej? Tutaj znajdziesz odpowiedzi.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

krzysztofbr
Początkujący
Początkujący

szpachlowanie po bruzdach w bloku z wiekliej płyty

Post autor: krzysztofbr »

Dzień dobry,

Muszę zaszpachlować sporo bruzd, miejscami duże ubytki w murze i tynku (tam włożę gazobetonu kawałek lub kawałki płyty kartonowo gipsowej
Czy użycie Vario rigips lub jakiejś innej elastycznej masy np. knauff multflot jest dobrym pomysłem? wcześniej używałem np na pęknięcia płyt vario
oczywiście dam również taśmę do narożników i zatopie ją w masie ale to juz prawie na koniec jak nie będzie dużych ubytków.
czy istnieją jakieś dobre taśmy papierowe, najchętniej dostępne w marketach
wszelkie porady mile widziane, z góry bardzo dziękuje, poniżej zdjęcie obrazujące rozmiar
Załączniki
kable_s.jpg
kable.jpg

Gość10463

Re: szpachlowanie po bruzdach w bloku z wiekliej płyty

Post autor: Gość10463 »

taki sam problem miał mój wykonawca remontu, na całość sufitu i ścian rzucili siatkę elewacyjną i zatopili ją w MP75 i gładz gipsową ... minęło już 5 lat i żadnych pęknięć a nawet mikropęknięć nie widzę na sufitach i ścianach w narożnikach

jedyne co to fizelinę moczyli i wilgotną wklejali w narożniki, dlaczego ??? tego Ci nie napiszę bo nie chcieli mi powiedzieć ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ściany”