Zbiorniki przydomowe na gaz płynny
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Re: Zbiorniki przydomowe na gaz płynny
Do montowania zbiorników na gaz polecam firmę http://www.sa-art.pl. Firma http://www.sa-art.pl wykonuje projekty, dostarcza zbiorniki gazu dla domu, przemysłu, rolnictwa. Montuje instalacje, pomaga w odbiorach inwestycji. Wykonuje opracowania projektowe dla wodociągów, kanalizacji, elektroenergetyki.
My od kilku już lat korzystamy z firmy Amerigas:
http://www.amerigas.pl/pl/gaz-dla-domu.html
Dostarczają nam gaz do butli, ktora stoi za domem. Maja dobre ceny, zawsze są terminowo. Pamiętam,że jak montowaliśmy sobie ogrzewanie gazowe na miejsce węglowego obawialiśmy się trochę kosztów eksploatacji ale przy dobrze ocieplonym domu ogrzewanie takie wcale nie jest drogie a jest zdecydowanie wygodniejsze. NIe trzeba z rana podrzucać do pieca aby mieć ciepłą wodę w kranie.
http://www.amerigas.pl/pl/gaz-dla-domu.html
Dostarczają nam gaz do butli, ktora stoi za domem. Maja dobre ceny, zawsze są terminowo. Pamiętam,że jak montowaliśmy sobie ogrzewanie gazowe na miejsce węglowego obawialiśmy się trochę kosztów eksploatacji ale przy dobrze ocieplonym domu ogrzewanie takie wcale nie jest drogie a jest zdecydowanie wygodniejsze. NIe trzeba z rana podrzucać do pieca aby mieć ciepłą wodę w kranie.
Od trzech lat korzystam z usług firmy http://www.baltykgaz.pl/ która również wykonała nam całą instalację razem ze zbiornikiem. Mam zagwarantowaną w umowie stałą cenę na litr gazu na rok , a na tym najbardziej mi zależało. Dla osób zastanawiających się nad wyborem ogrzewania gazem polecam dobrze ocieplić sobie dom. Większość ciepło ucieka właśnie przez brak, lub słabe ocieplenie domu.
-
Greengaz
- Superużytkownik

- Kontakt:
@kamilprze
@budek11
Tak zachwalacie swoje firmy.
Powiedzcie proszę, czy aktualnie do swoich instalacji kupujecie propan za 1 zł/litr brutto?
Tyle mniej więcej wynosi cena rynkowa.
@budek11
Tak zachwalacie swoje firmy.
Powiedzcie proszę, czy aktualnie do swoich instalacji kupujecie propan za 1 zł/litr brutto?
Tyle mniej więcej wynosi cena rynkowa.
Obalam mity na temat ogrzewania propanem.
Wszystko zależy od budżetu, czyli jesli chcemy i możemy zainwestować przy budowaniu instalacji to oczywiście warto kupić własny zbiornik. Dopasowując wielkość do ilości zużytego gazu w sezonie tak by kupować w okresie najniższych cen - lato. Sam zakup propanu to wystarczy skorzystać z serwisu gielda-paliw.com
-
Tato_Małża
- Aktywny

wiadomo, ze swoj zbiornik zawsze lepszy, ale u nas na razie jest wydzierżawiony, bo nie ma gazociągu w okolicy, a kiedy doprowadza, to wiadomo, że niewidomo, zbiornik na lpg z amerigas, obsługa calkowita i tankowaniem zajmuje sie firma, ja wlascdiwie nic nie musze robic
-
Greengaz
- Superużytkownik

- Kontakt:
Przy własnym zbiorniku tankowałbyś własnoręcznie?Tato_Małża pisze:wiadomo, ze swoj zbiornik zawsze lepszy, ale u nas na razie jest wydzierżawiony, bo nie ma gazociągu w okolicy, a kiedy doprowadza, to wiadomo, że niewidomo, zbiornik na lpg z amerigas, obsługa calkowita i tankowaniem zajmuje sie firma, ja wlascdiwie nic nie musze robic
Co ma zbiornik w dzierżawie lub własny do gazociągu?
Czy Amerigas śledzi wypisywane spamerskie głupoty i płaci za posty bezkrytycznie?
-
zakrecona8
- Początkujący

Jeśli potrzebujecie Państwo ogrzać własny dom gazem płynnym, to polecam tę firmę http://www.sa-art.pl/oferta.html dostarczają zbiorniki gazu dla domu, przemysłu, rolnictwa. Doradzają i dostarczają odpowiedni zbiornik na gaz płynny, uzyskują decyzje o pozwoleniu na budowę, montują. Pełna kompleksowa obsługa, polecam ich.nata-32 pisze:Czy Amerigas jest najleszą firmą? Mi polecił go znajomy ale czy wy też macie takie doświadczenia?
Gosia Marciniak
-
Tato_Małża
- Aktywny

dobrze wiesz, ze chodziło tu o to, że w amerigasie ja niczym sie nie zajmuję, wszystko dotyczace obsługi zbiornika, tankowania (chodzi o terminy i ilość), kontroli należy do firmy nie do mnieGreengaz pisze:Przy własnym zbiorniku tankowałbyś własnoręcznie?Tato_Małża pisze:wiadomo, ze swoj zbiornik zawsze lepszy, ale u nas na razie jest wydzierżawiony, bo nie ma gazociągu w okolicy, a kiedy doprowadza, to wiadomo, że niewidomo, zbiornik na lpg z amerigas, obsługa calkowita i tankowaniem zajmuje sie firma, ja wlascdiwie nic nie musze robic
Czy Amerigas śledzi wypisywane spamerskie głupoty i płaci za posty bezkrytycznie?
-
Greengaz
- Superużytkownik

- Kontakt:
Podstawowa różnica pomiędzy zbiornikiem własnym a w dzierżawie to cena propanu.Tato_Małża pisze:dobrze wiesz, ze chodziło tu o to, że w amerigasie ja niczym sie nie zajmuję, wszystko dotyczace obsługi zbiornika, tankowania (chodzi o terminy i ilość), kontroli należy do firmy nie do mnieGreengaz pisze:Przy własnym zbiorniku tankowałbyś własnoręcznie?Tato_Małża pisze:wiadomo, ze swoj zbiornik zawsze lepszy, ale u nas na razie jest wydzierżawiony, bo nie ma gazociągu w okolicy, a kiedy doprowadza, to wiadomo, że niewidomo, zbiornik na lpg z amerigas, obsługa calkowita i tankowaniem zajmuje sie firma, ja wlascdiwie nic nie musze robic
Ty za pseudo obsługę płacisz za każdy litr 1,5 - 2,0 zł drożej w stosunku do cen rynkowych + koszty dzierżawy.
Przy rocznym zużyciu 2 500 - 3 000 litrów łatwo policzyć różnice
Powtórzę.
Zbiornik nie wymaga żadnej obsługi. Kontrole sprawuje UDT.
-
lutomierek
- Początkujący

Witam
mam pytanie co do przeglądów UDT w przypadku własnego zbiornika podziemnego.
Jak często są one przeprowadzane i ile kosztują.
Czy konieczne jest wykopywanie butli w przypadku któregokolwiek z nich?
mam pytanie co do przeglądów UDT w przypadku własnego zbiornika podziemnego.
Jak często są one przeprowadzane i ile kosztują.
Czy konieczne jest wykopywanie butli w przypadku któregokolwiek z nich?
-
Greengaz
- Superużytkownik

- Kontakt:
Niezależnie czy jest to zbiornik naziemny, czy podziemny UDT dokonuje przeglądów co 2 lata. Koszt 250 zł, czyli 125 zł/rok.
Do wykonania przeglądu zbiornika nie jest konieczne jego odkopanie.
Do wykonania przeglądu zbiornika nie jest konieczne jego odkopanie.
Jak już wybierzemy zbiornik to trzeba wiedzieć od kogo gaz płynny kupic https://zmianasprzedawcygazu.pl/gaz-plynny/ tutaj pełna lista sprzedawców
Bardzo niską, a przede wszystkim stałą cenę gazu płynnego oferuje firma goo.gl/jtUZVL myślę, że najlepsza opcja, gdy nie ma się dostępu do gazu ziemnego.