Jakie wybrać rolety?
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Jakie wybrać rolety?
Urządzając wnętrza swoich mieszkań coraz częściej decydujemy się na założenie w oknach najróżniejszych osłon. Jakie wybrać rolety? >>
Redakcja
Jakie wybrać rolety?
Ja również uważam, że zanim podejmiemy decyzję o tym jakie rolety wybrać, dobrze jest poznać wszystkie opcje. Tutaj http://www.wystroj-okien.pl/_blog/50-Ja ... radcy.html można skorzystać z porad wirtualnego doradcy, który pomoże wybrać najbardziej optymalne rozwiązanie dla naszych okien.
-
AkacjowaPanna
- Zainteresowany

Re: Jakie wybrać rolety?
rolety musza tez pasowac do wnetrza
teraz jest dużo firm które zajmują się sprzedażą rolet,na pewno coś doradzą
Kacpi
A może zamiast rolet żaluzje drewniane? Na stronie http://rolety-piogal.pl/ jest dobra oferta z nimi.
Ja polecam rolety z tego sklepu - rolety. Mają naprawde dobry wybór i świetną jakość.
Przede wszysktim musza pasować do koloru ścian. Na pewno nie mogą być w tym samym kolorze co ściany, muszą dawać lekki kontrast lecz też bez przesady. Czerwone rolety do niebieskich ścian raczej odpadają, ale do pomarańczowych ścian już jak najbardziej
Kilka miesięcy temu rolety do swojego mieszkania zamawiałem na http://oknoart.pokazywarka.pl/ i mogę śmiało polecić ten sklep. Sprawdź ich ofertę, może znajdziesz też coś dla siebie.
Najleosze będą rolety dzień/noc. pozwalają na regulowanie natężenia światła w pokoju. i oczywiście muszą pasować do koloru ścian i mebli w pokoju w którym planujemy założyć rolety 
-
Anna Bliska
- Początkujący

Wybierając odpowiednie dla siebie rolety należy kierować się tym, aby były miały doskonałe właściwości izolacyjne, posiadały wygodę użytkowania, były funkcjonalne i bezpieczne. Ja zainwestowałam w rolety dzień-noc nakładane bezpośrednio na okna.
U mnie lepiej sprawdzają się markizy zewnętrzne Fakro. Zaletą jest zmniejszanie się nagrzewania pomieszczenia pod wpływem silnych promieni słonecznych. Poza tym można je obsługiwać pilotem, nie trzeba się męczyć z ręcznym sterowaniem.Anna Bliska pisze:Wybierając odpowiednie dla siebie rolety należy kierować się tym, aby były miały doskonałe właściwości izolacyjne, posiadały wygodę użytkowania, były funkcjonalne i bezpieczne. Ja zainwestowałam w rolety dzień-noc nakładane bezpośrednio na okna.
Moim zdaniem najlepsze rolety to na dzień/ na noc. Mam je i jestem zadowolona. Regulacja natężenia światła, praktyczne i nowoczesne.
Tylko pokoe napisał, że takie markizy mają specyficzne zastosowanie. Nie chodzi o ochronę przed światłem. Więc to dwa różne produkty wypełniające dwie różne potrzeby.
-
e-Rzecznik_Magnat
- Superużytkownik

Aby dobrze wybrać rolety należy właściwie zdefiniować ich funkcje. Czy mają one tylko przesłaniać nadmiar promieni słonecznych czy zupełnie blokować ich dopływ. Zależy to od funkcji wnętrza i od stron świata na jaką wychodzą okna. W biurze domowym czy pokoju telewizyjnym roleta będzie stanowić całkowitą przeszkodę dla światła, natomiast w kuchni lub jadalni już niekoniecznie. Wygląd rolet to kolejny temat wymagający oddzielnego komentarza. Roleta jest elementem aranżacji i powinna wpisywać się swoim wyglądem i stylem w jej charakter. Trudno tutaj znaleźć zasadę, czy powinna kontrastować czy harmonizować z kolorystyką ścian bo to zależy od tego jak zaplanowana jest całościowo kolorystyka pomieszczenia.
Pozdrawiam serdecznie,
E-rzecznik Magnat
Pozdrawiam serdecznie,
E-rzecznik Magnat
Najlepiej jakieś ciemne.
po długich poszukiwanaich zamiast na rolety zdecydowałem się na markizy pionowe, które montuje się po zewnętrznej stronie okien, skusiła mnie ich "dodatkowa funkcja" przydatna latem - a mianowicie ochrona przed nagrzewaniem się pomieszczeń