W 9 godz. dom w stanie surowym. Czas, to pieniądz!
-
Enerbau Tanie Grzanie
- Superużytkownik

- Kontakt:
W 9 godz. dom w stanie surowym. Czas, to pieniądz!
Dom tani w budowie i eksploatacji. Nowa technologia na polskim rynku budowlanym. https://www.youtube.com/watch?v=pavdmOTMIGQ
ENERBAU - Ogrzewania Na Podczerwień.
Re: W 9 godz. dom w stanie surowym. Czas, to pieniądz!
Jakos nie przemawiaja do mnie szkieleciaki
paw3leek
Czas budowy zamków już minął. Przyszłość należy do nowych, energooszczędnych
technologii.
technologii.
A od kiedy szkielet to nowa technologia.?Enerbau pisze: Przyszłość należy do nowych, energooszczędnych
technologii.
A ten granulat to jest to ekofiber?
Fizyki uczymy się od Brzęczkowskiego, pierwszego na świecie wynalazcy silnika grawitacyjnego (perpetuum mobile).
Solar solarowi też nie równy, a pomimo to, będzie to solar!
Co do szybkości budowy to owszem mogę się zgodzić. Chatka z OSB jest też pewnie łatwiejsza do ogrzania-jak mniemam z racji tego że ściana murowana wciąga ciepło a OSB z wełną czy pianką w środku to ciepło zatrzymuje. Ale co do trwałości i kosztów to raczej nikt mnie nie przekona. Murowany dom postoi przynajmniej 20 lat a taka szopa to na ile jest budowana? 10? Bo nie wierzę że to się nie złoży po takim upływie czasu bez napraw. Widziałem co po zimie zostało z płyty budowlanej. Drzazgi. Spuchła jak fiut po nocy. Ja rozumiem że są technologie coby to zabezpieczyć najlepiej jak się da ale jak to ktoś kiedyś rzekł "woda to jest wredna suka i ma czas". Więc prędzej czy później i najlepsze impregnacje chuy strzeli.
Szkieletowe domy drewniane stoją po kilkaset lat!
Kilkaset lat temu nie mieli płyt OSB, także tego.. A ile się ktoś napiardolił żeby to co kilka lat konserwować i ile na tą konserwację dał siana to wolę nie wiedzieć.
Ale przecież to nie ja wyrywam się z informacją, że szkielet wypełniony ekofibrem to jakaś nowatorska technologia. Ekofiber też już swój czas ma poza sobą.Enerbau pisze:Solar solarowi też nie równy, a pomimo to, będzie to solar!
Najwcześniejsze kolektory pochodzą z lat 30 ubiegłego wieku i do dnia dzisiejszego konstrukcja ich jest taka sama a więc stara jak same kolektory. Nigdy nie twierdziłem, ze kolektory to jakieś nowoczesne rozwiązanie. Twierdzę natomiast, ze są bardzo skuteczne bo ich sprawność jest na poziomie 80-85%.
Fizyki uczymy się od Brzęczkowskiego, pierwszego na świecie wynalazcy silnika grawitacyjnego (perpetuum mobile).
Cześć, jak myślicie ile zajmie budowa tego domu http://wybieramprojekt.pl/projekt-domu-arte-2-dk84/ ? Chielibyśmy się na jesień już wprowadzić. Myślicie że to realne ?
Nowatorska jest technologia budowy domu.Ale przecież to nie ja wyrywam się z informacją, że szkielet wypełniony ekofibrem to jakaś nowatorska technologia. Ekofiber też już swój czas ma poza sobą.
http://cadacasa.eu/galeria/
A na czym ta nowatorskość polega?Enerbau pisze:Nowatorska jest technologia budowy domu.Ale przecież to nie ja wyrywam się z informacją, że szkielet wypełniony ekofibrem to jakaś nowatorska technologia. Ekofiber też już swój czas ma poza sobą.
http://cadacasa.eu/galeria/
Między innymi na tempie budowy. Stan surowy otwarty domu 120 m w 9 godzin.
Stan deweloperski w 2 miesiące.
Stan deweloperski w 2 miesiące.
A ile czasu trzeba na przygotowanie wszystkich tych detali? Przecież same się nie zrobią.Enerbau pisze: Stan surowy otwarty domu 120 m w 9 godzin.
A czy lego to nowatorska technologia?
Dlaczego mnie to nie dziwi...dybasm pisze:Nie robi to na mnie wielkiego wrażenia. Nic nowego.....