kominek
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
kominek
Witam jestem w trakcie budowy domu projekt LMB24.Ichcę zrezygnować z ogrzewania gazowego a skorzystać z możliwości postawienia kominka w salonie.Rezygnuję z gazu ponieważ jest dla mnie drogi i nie odpowiada mi.Dlatego chcę zapytać cz wystarczy mi tylko kominek.Kominek będzie z systemem DGP wkład 14kw na pow.134m2 grubość izolacji od podłogi 15cm.W zasadzie w tym projekcie pomieszczenie gospodarcze w którym miał stać piec gazowy jest za małe na zwykły piec +drzewo .Proszę o porady.
Acha ,nie odpowiedziałem na pierwsze pytanie,oczywiscie wystarczy, zajmuje sie montazami kominkow i mam takie ogrzewanie od 10 lat,jak je montowałem to sie sasiedzi pukali w głowe bo wtedy nikt o czyms takim nie słyszal a teraz płaca za ogrzewanie trzy razy wiecej jek ja.
Przez ten cały okres nie było narazie żadnej awarii ,ani turbiny ani wkładu ani u mnie ani u nikogo u którego montowałem,wiec zdecydowanie system sie sprawdza. Pozdrawiam
Przez ten cały okres nie było narazie żadnej awarii ,ani turbiny ani wkładu ani u mnie ani u nikogo u którego montowałem,wiec zdecydowanie system sie sprawdza. Pozdrawiam