Wanna czy prysznic :)?
Re: Wanna czy prysznic :)?
Mi się podoba prysznic bez brodzika oddzielony ścianką od reszty łazienki. Wygląda elegancko i na pewno dużo łatwiejszy w utrzymaniu czystości.
-
Lahma-SPA_Vision
- Początkujący

- Kontakt:
O, to bardzo funkcjonalne i estetyczne rozwiązanie, szczególnie z płytkami maskującymi odpływ, wtedy podłoga faktycznie wygląda jak jednolita całość. No ale problemem jest montaż, o ile nie przewidzi się go na etapie projektu to później może się okazać trudny do realizacji.
Ja wole prysznic
Nie mam czasu na długie kąpiele
Wybór między prysznicem, a wanna to sprawa indywidualna. Każdy ma inne preferencje i potrzeby. To zależy od posiadanych finansów, powierzchni, małego dziecka czy psa którego musimy wykąpać
moim zdaniem jeżeli ktoś dysponuje powierzchnią może zamontować wannę, do której w razie potrzeby "prysznicowej" można wkomponować zasłonę i tak mamy 2 w jednym 
Wczytuję się w tę dyskusje i wydaje mi się, że to czy zainstalować wanne, czy kabinę prysznicową to już indywidualna sprawa. Przede wszystkim należy brać pod uwagę komu mają te urządzenia służyć. Jeżeli z kąpieli mają korzystać osoby z ograniczeniami ruchowymi to zdecydowanie kabina, do której można wstawić krzesełko. Ja tak musiałam zrobić ze względu na rodziców. Wybrałam kabinę prysznicową Fuenta KDJ z
http://salonyhoff.pl/kolekcje/wyposazen ... owe?page=2
bardzo prostą, funkcjonalną i przede wszystkim wygodną. Wanna raczej dobra jest dla dzieci albo dla tych co lubią relaks w wodzie
http://salonyhoff.pl/kolekcje/wyposazen ... owe?page=2
bardzo prostą, funkcjonalną i przede wszystkim wygodną. Wanna raczej dobra jest dla dzieci albo dla tych co lubią relaks w wodzie
Jeśli nie możesz zinstalować jednego i drugiego to zdecydowanie najlepiej wanna ze ścianką ( może być składana ) prysznicową.
I wanna, i prysznic - dlatego właśnie warto mieć sporą łazienkę 
Wanna, wiadomo wygodna, relaksująca. Ale niestety pochłania mnóstwo wody. Prysznic-mniejszy relaks, ale mniej wody stracisz:P
-
betikostrzewa
- Zainteresowany

według mnie wanna, może jest droższa w utrzymaniu, ale za to w niej można normalnie odpocząć, nie na stojaka
-
yuliarotka
- Zainteresowany

Wanna jest droższa w utrzymaniu pod względem wody bo jednak trzeba sporo w nią wlać
ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na relax
Zależy też od wielkości wanny
w Moim przypadku nie zauważyłem znacznego wzrostu zużycia wody, gdy przeprowadziłem się do mieszkania z wanną. Też kwestia ile kto wody potrzebuje - ja jestem raczej oszczędny.
- ania-marcin
- Zainteresowany

- Kontakt:
pprysznic jest praktyczniejszy, o wiele lepiej mi się z niego korzysta, choć wannę też mam
jakbym chciał na górze gdzie będą sypialnię zrobić taki pokoj kąpielowy a na dole małą łazienkę z prysznicem.
Zdecydowanie prysznic, mam wannę i jak tylko gdzieś mam okazję wskoczyć pod prysznic to mogę godzinę spędzić pod nim. Być może gdym miał prysznic to marzyłbym o wannie