Co położyć w przedpokuju na ścianie?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Co położyć w przedpokuju na ścianie?
Moja żona wybrała sobie taką fototapetę: https://redro.pl/fototapeta-kolumnada-w ... ach,882350
Muszę przyznać, że na początku nie byłem przekonany, ale sprawdza się znakomicie. Przedpokój powiększony, łatwa w czyszczeniu, no i tania 
-
Ekspert Sztukaterii WMB
- Aktywny

Przedpokój bardzo wrażliwe pomieszczenie na uszkodzenia (szczególnie ściany
) więc na pewno warto pomyśleć o czymś trwałym (jeżeli chcemy ściany ochronić) i zarazem ciekawym. Może panele 3D, albo ścienne są wytrzymałe i mają różnorodne wzornictwo, no i ochronią ścianę. Jeżeli chcecie udekorować to może listwy ścienne, jako obramowania obrazków itp
parę realizacji z zastosowaniem sztukaterii poniżej, a więcej u nas

- spiderwoman
- Aktywny

Zgadzam się, że na przedpokoju najlepiej sprawdzają się trwałe materiały, chociaż w Polsce przez wiele lat kleiło się tam raczej mało trwałą boazerię...
Ja mogę z własnego doświadczenia polecić płytki klinkierowe, które mają super estetykę, dają piękny, "ceglany" efekt, a nie zabierają miejsca (odstają od ściany na max 4-5 cm...
U mnie akurat na przedpokoju są płytki Terca Galeo - estetycznie bardzo się sprawdzają. Są bardzo klimatyczne

U mnie akurat na przedpokoju są płytki Terca Galeo - estetycznie bardzo się sprawdzają. Są bardzo klimatyczne

dom cały w remoncie to nie problem!
-
e-Rzecznik Śnieżka
- Superużytkownik

- Kontakt:
Bardzo dobrym rozwiązaniem dla przedpokoju jest farba o wysokich parametrach. Śnieżka Satynowa tworzy powłokę, która nie tylko da się zmywać, szorować na mokro ale także delikatnie odbija światło, dzięki czemu pomieszczenie staje się większe optycznie. Nie zabiera także powierzchni jak panele, płytki czy boazerie. Ściany pomalowane są mniej zobowiązujące i łatwiejsze do zmiany aranżacji czy kolorystyki wnętrza (w porównaniu np. z tapetami). Łatwe są także do miejscowej naprawy. Korzystając z gotowych kolorów zawsze możemy pomalować tylko jedną ścianę a kolor pozostanie identyczny i spójny z pozostałą częścią wnętrza.
Pozdrawiam serdecznie,
E-rzecznik FFiL Śnieżka
Pozdrawiam serdecznie,
E-rzecznik FFiL Śnieżka
Te płytki czy cegła ozdobna,kamień dekoracyjny- to moim zdaniem o wiele lepszy pomysł niż położenie fototapety,będzie praktyczniejsze i posłużą znacznie dłużej. podstawa jest tylko ich odpowiednie czyszczenie,stosowanie dobrych środków.
Wiele osób już sugerowało, więc dołączę się. Ja na Twoim miejscu wybrałbym cegłę lub płytki klinkierowe, takie jak tutaj: http://www.scuklinkier.pl. Myślę, ze to najlepszy i bardzo trwały sposób.
Może nie najtańszy, ale najtrwalszy sposób, to kamień. Na rynku dostępne są tańsze wersje z płyt lub kamień surowo łupany, albo troszkę droższe panele kamienne, które pod względem estetyki i trwałości nie mają sobie równych.
Więcej informacji na ten temat na www.skalite-kamien.pl
Więcej informacji na ten temat na www.skalite-kamien.pl
Najlepiej położyć kamień, albo jakiś ozdobny tynk
My wahaliśmy się pomiędzy cegłą, a Travertino -http://www.e-travertino.com. Wybraliśmy ten drugi produkt dlatego, że bardziej oryginalny i również zostaje przez lata ładny.
U mnie fototapeta sie dobrze sprawdza grunt to wybrać dobrą, choć cegła czy tynk też zrobi robote.
Polecam różnego rodzaju tynki strukturalne. Do ich nałożenia mogę polecić sprawdzonego wykonawcę Ładnym elementem wykończenia są też listwy sufitowe łączące ścianę z sufitem. Warto zauważyć że tynki strukturalne są coraz bardziej popularną i modną formą wykończeń ścian zarówno w przedpokojach jak i całych wnętrzach. Dzięki swojemu wyglądowi nadają pomieszczeniom bardzo dobrego wyglądu.
Jesli chcesz cos praktycznego, latwego w utrzymaniu czystosci to najlepiej plytki.
Duzy wybor znajdziesz w jakims wiekszym sklepie np. http://www.leroymerlin.pl/plytki-cerami ... ,a229.html
Tylko pamietaj, zeby kupic taki specjalny preparat do zaimpregnowania plytek.
Duzy wybor znajdziesz w jakims wiekszym sklepie np. http://www.leroymerlin.pl/plytki-cerami ... ,a229.html
Tylko pamietaj, zeby kupic taki specjalny preparat do zaimpregnowania plytek.
-
Gość10463
mam na ścianie korek i mam ciepło sucho i cicho
Korek też fajna sprawa ładnie wygląda i dobry w utrzymaniu nie trzeba się bawić z malowaniem.
U mnie są płytki klinkierowe. Nietypowe rozwiązanie, które świetnie się w sumie sprawdza. Polecam płytkę Astro - dość tania i wygląda naprawdę fajnie.