gdzie odpowietrznik

Informacje na temat instalacji grzewczych, ogrzewania domu, kotłów CO. Dowiedz się jak ogrzać mieszkanie i jakie wybrać instalacje grzewcze aby rachunki nas nie zaskoczyły.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

potrr720
Początkujący
Początkujący

gdzie odpowietrznik

Post autor: potrr720 »

mam grzejnik starej generacji jest to panel z dwoma otworami wlot i wylot a ja niewiem jak go podłaczyc zeby dobrze grzal .chodzi mi gdzie załozyc odpowietrznik.
Ostatnio zmieniony 04 lut 2008, 15:33 przez potrr720, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
luxus
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: luxus »

witam.chetnie Ci pomozemy,ale dokladniej to o co Ci chodzi,bo bynajmniej ja nierozumiem za dobrze pytania... ;/

mezik0
Zaawansowany
Zaawansowany

cętralne

Post autor: mezik0 »

tak jak pisałem tył na dół tam gdzie zawory do góry i ma być dobrze

Awatar użytkownika
luxus
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: luxus »

... zmieniles temat postu i wyszlo na to ze jestem niekumaty hehe ;-) choc i tak rozumialem go,,,ale niewazne ;) no a mezika tez jest niezla odpowiedz :) z ksiezyca troche..ale luz.. Sluchaj,po Co Ci odpowietrznik,akurat w tym przypadku?? pod obrym odpowietrzeniu instalacji powinno dobrze grzac,jesli jest to uklad otwarty to zachowaj delikatny spadek grzejnika od pionu i sam sie bedzie odpowietrzal. Dobrym sposobem jest tez zakrecenie zaworu na zasilaniu i poluzowanie srubunka za nim. osobiscie mam grzejniki zeliwne u siebie bez odpowietrznikow i smiga to bez problemow :) pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje grzewcze i ogrzewanie domu”