Rybnik,szukam wykonawcy do instalacji centralnego odkurzania
Rybnik,szukam wykonawcy do instalacji centralnego odkurzania
Szukam jakiegoś dobrego wykonawcy do wykonania projektu i instalacji centralnego odkurzania, najlepiej od nas z Rybnika albo jakieś niedalekiej lokalizacji, żeby w razie problemów mieć firmę na miejscu. Z góry dziękuje za polecenie.
- urokdrewna
- Początkujący

- Kontakt:
Re: Rybnik,szukam wykonawcy do instalacji centralnego odkurz
A dlaczego firma regionalna, przecież wykonawca z innej lokalizacji tez może zrobić dobrze albo może nawet lepiej..?Mam znajomego fachowca z Wrocławia i z tego co mi wiadomo dojeżdża więc jak byś chciała kontakt to daj znać.
Czy Żory są za daleko? Bo już jeden kolega z forum powiedział że tak.
http://www.forumbudowlane.pl/vt/40314/0 ... ice#293969
Poza tym dział odkurzaczy centralnych został stworzony na tym forum z mojej inicjatywy.
http://www.forumbudowlane.pl/vt/40314/0 ... ice#293969
Poza tym dział odkurzaczy centralnych został stworzony na tym forum z mojej inicjatywy.
-
JacekKowalski
- Zainteresowany

sprawdź sobie pgb system na sygnały (obok ronda)- wiem, że zajmują się też instalacjami centralnego odkurzania a współpracowałem z nimi przy kilku zleceniach i są w porządku. poza tym masz ich pod rękąadmowski pisze:Szukam jakiegoś dobrego wykonawcy do wykonania projektu i instalacji centralnego odkurzania, najlepiej od nas z Rybnika albo jakieś niedalekiej lokalizacji, żeby w razie problemów mieć firmę na miejscu. Z góry dziękuje za polecenie.
Pozdrawiam
Jak chcesz to możesz podać. A dlatego chcę kogoś miejscowego bo już zdarzyło nam się przejechać na wykonawcach z innych regionów. Poza tym jeśli chodzi o usługi serwisowe to firma rodzime lepiej się sprawdzają, biorąc pod uwagę chociażby czas dojazdu.urokdrewna pisze:A dlaczego firma regionalna, przecież wykonawca z innej lokalizacji tez może zrobić dobrze albo może nawet lepiej..?Mam znajomego fachowca z Wrocławia i z tego co mi wiadomo dojeżdża więc jak byś chciała kontakt to daj znać.
Znalazłam ich w sieci i wydają się być ok. A mógłbyś powiedzieć coś więcej, są terminowi?JacekKowalski pisze: sprawdź sobie pgb system na sygnały (obok ronda)- wiem, że zajmują się też instalacjami centralnego odkurzania a współpracowałem z nimi przy kilku zleceniach i są w porządku. poza tym masz ich pod ręką
-
JacekKowalski
- Zainteresowany

wywiązywali się ze swojej roboty i ludzie byli zadowoleni. z terminami nie ma problemów, w końcu dla fachowca czas to pieniądz. nie wiem co mógłbym więcej napisać najlepiej zadzwoń i pogadaj. zresztą możesz też wziąć namiary na kogoś u kogo robili i zobaczyć co i jak
Pozdrawiam
Zwróć uwagę na wykonanie próby szczelności wakuometrem jeżeli takiej ci nie oferują to nie bierz firmy.
Re: Rybnik,szukam wykonawcy do instalacji centralnego odkurzania
Ile kosztuje wykonanie takiej instalacji? I czy w już całkowicie wykończonym domu można jeszcze zrobić taką instalację? Jak dużo kłopotu sprawią takie prace?
Re: Rybnik,szukam wykonawcy do instalacji centralnego odkurzania
Na ogół instalację centralnego odkurzacza wykonuje się przed tynkami. W niektórych jednak przypadkach przy dobrym ułożeniu pomieszczeń da się taką instalację wykonać schludnie tak by była mało widoczna. Jeżeli budynek nie jest ocieplony można też instalację wyprowadzić po ścianach zewnętrznych - miałem takie 2 przypadki. Ciężko powiedzieć jeżeli nie widzi się rzutów i sytuacji aktualnej w budynku.
Firma Ogólnobudowlana K-BOLBUD Bolesław Wujczyk
Żory - śląskie
Żory - śląskie