Jestem jeszcze daleko od wykończenia łazienki, ale musze wstepnie wybrać lub określić się co do wanny. W tej chwili przystępuję do kładzenia ogrzewania podłogowego i ostatnia wylewka. Obecnie mam poziom zaniżony o 17 cm i na takim poziomie chce wstawic wanne, zeby "na gotowo" nie było tak dużego skoku podłoże - brzeg wanny.
Optymalne wymiary na wanne w łazience to ok 130x170 cm (z jednej strony umywalka, z drugiej ubikacja), a chciałbym miec dużą wannę. Sądziłem że obecnie na rynku jest tak duży wybór że nie będzie problemu z kupnem półokrągłej asymetrycznej akrylowej wanny bez bajerów typu hydromasaże. Ale jak się okazuje, nie ma tak różowo. Gdzie nie wejdę spotykam się z wannami typowo symetrycznymi 110x110, 130x130, 140x140 itd albo z asymetrycznymi gdzie szerokosc to max 100-110 cm a długośc ulega zmianie od 120 do 180. Symetryczna w moim przypadku czyli 130x130 to z mało a asymetryczna "blokuje" mnie z małą szerokoscią.
Czy spotkaliście się z producentem, który robi wymiary coś koło 125x160 cm ?? Szukam jakiegoś rozwiązania tego problemu i musze coś wymyśleć bo robota stoi