Sprzęt AGD przez internet
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: sprzęt AGD przez internet
Przed zakupem sprzętu agd i rtv warto poczytać opinie na temat sklepu internetowego zanim zdecydujemy się na zakup. Kilka razy kupowałam sprzęt agd w sklepie internetowym http://www.redcoon.pl/. Nigdy nie zdażyłam mi się taka sytuacja żeby kurier nie dostarczył sprzętu prostu do mojego mieszkania lub domu. Ceny w sklepie też są dość atrakcyjne w porównaniu ze sklepami stacjonarnymi t.j. Euro Agd czy Mediamarkt. Nawet jeśli doliczymy koszt dostawy kurierem to i tak cena jest niższa. Niektóre sklepy internetowe ze sprzętem rtv i agd przy zakupach za określoną kwotę dostarczają sprzęt bezpłatnie
często wychodzi taniej, ale musisz uważac co oni rozumieją przez transport, bo może być tak, ze Ci nie wniosą sprzętu tylko zostawią pod blokiem.
@anetka86: niestety teraz duzo opini o tych sklepach to jakies falszywki ciezko na tej podstawie oceniac. najlepiej popytac znajomych.
"Nic nie załamuje tak, jak złamana obietnica. "
~Kevin Moore
~Kevin Moore
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Też prawie zawsze zamawiam przez neta ponieważ jest taniej. Często też zamawiam z odbiorem w sklepie stacjonarnym i na miejscu oglądam sprzęt przez zakupem.
Ja właśnie przymierzam się do zakupu pralki bo przeprowadziłam się do nowego mieszkania i jest mi ona niezbędna. Poczytałam trochę w internecie i dowiedziałam się, że bardziej niż marka liczą się klasy energetyczne w pralkach Chodzi o to żeby była energooszczędna i bezpieczna dla środowiska. Jakieś pomysły jaka pralka spełniałaby takie wymagania?
AGD jak najbardziej kupuje przez internet. Często można znaleźć lepsze promocje niż w sklepach + zawsze najnowsze promocje dostaje na maila.
Co na ścianę: obrazy czy plakaty?
Też zamawiałam przez internet. Wygoda, bo nie musisz się martwić jak to dotransportować. Po za tym często znajdziesz lepsze ceny niż w stacjonarnym sklepie.
- Seveno Renowacja Drewna
- Początkujący

- Kontakt:
Ja też całą elektronikę i agd kupuję przez internet. Jeśli bardzo chcę "pomacać" sprzęt przed kupnem idę do jakiegoś najlepiej dużego (bo miewają duży wybór) sklepu stacjonarnego, oglądam, czasem wpadnie mi w oko coś innego. A same zakupy robię przez internet. Zawsze jest taniej, nawet jeśli jest opłata za przesyłkę, a często jej nie ma. Poza tym paczka bez dopłaty jest wnoszona do domu. Wszystkie gwarancje są takie same jak w sklepach stacjonarnych. Jak nie jesteś pewien który sklep wybrać to zawsze dobrze popytać znajomych, zawsze znajda się tacy którzy kupowali w ten sposób i mogą polecić (lub ostrzec) sklep 
gwarancja owszem taka sama, ale co do opłat przy wnoszeniu to własnie róznie bywa. Bo ludzie czasem mysla, ze dowóz oznacza, ze dostajesz pod drzwi, ale niektóre firmy rozumieją , że pod dom i zostawią ci towar na ulicy
- Seveno Renowacja Drewna
- Początkujący

- Kontakt:
Być może akurat mi się udało. Dużo rzeczy mam kupowanych przez internet i tylko jeden sklep a raczej ich dostarczyciel zażyczył sobie opłaty za wniesienie. Akurat nie ta branża bo była to IKEA. I naprawdę co do zakupów RTV i AGD zawsze wnoszono zakupy bez dodatkowej opłaty. Ale jeśli jest jak mówisz no to pozostaje dokładnie sprawdzać i wybierać te gdzie jest korzystniej 
-
Euro-Zakupy
- lubie spamować
Ja mam bardzo pozytywne zdanie jeżeli chodzi o zakupy w sklepach internetowych,dostawa zawsze na czas i do tego można liczyć zarówno na szeroki asortyment jak i miłą obsługę i niższe ceny.
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Chyba każdy zamawia przez internet w dzisiejszych czasach. Albo przynajmniej wyszukuje oferty w którym sklepie stacjonarnym jest najtaniej.
-
nowalijka_
- Początkujący

Potrzebuje kupic caaaaly sprzet agd, czy ktos polecilby mi gdzie przez internet zlapac fajne promocje i jakie marki maja najlepszy stosunek jakosci do ceny? potrzebuje przecietnej, zadne bajery mnie nie interesuja 
-
Piotr Nowik
- Superużytkownik

- Kontakt:
Ja lodówkę, pralkę, zmywarkę, czyli duży sprzęt agd (no i drogi, bo za całość dałem odpowiednio: 6 tys, 4,9 tys. i 2,2 tys. zł) kupowałem przez Internet.
Rozumiem, że autorowi tego wątku chodzi nie tyle o wybór odpowiedniego sprzętu, czyli ich parametrów technicznych, co o zaufanie do sprzedawcy.
Na pewno wybierając dużą sieć handlową, minimalizujesz ryzyko praktycznie do zera.
Ja akurat wszystkich ww. zakupów przez Internet dokonałem w EuroCom.pl czyli popularnej sieci sklepów RTV Euro AGD i nie mam powodów do narzekań na błyskawicznie przez nich zrealizowaną usługę.
Przed dokonaniem zakupu odwiedziłem kilka ich sklepów, by namacalnie zobaczyć towar, który zamierzam kupić przez Internet. Co ciekawe, istnieje u nich opcja zamówienia przez Internet, a odbiór towaru osobisty w wybranej placówce. Niemniej tę opcję stosuję w przypadku drobnych zakupów. Ciężkie sprzęty wymagają dostarczenia prosto do domu, a transport ze sklepu niepotrzebnie podraża zakup. Taniej jest kupić to samo przez Internet (dodatkowo można trafić na różne promocje, rabaty i darmową dostawę.
Rozumiem, że autorowi tego wątku chodzi nie tyle o wybór odpowiedniego sprzętu, czyli ich parametrów technicznych, co o zaufanie do sprzedawcy.
Na pewno wybierając dużą sieć handlową, minimalizujesz ryzyko praktycznie do zera.
Ja akurat wszystkich ww. zakupów przez Internet dokonałem w EuroCom.pl czyli popularnej sieci sklepów RTV Euro AGD i nie mam powodów do narzekań na błyskawicznie przez nich zrealizowaną usługę.
Przed dokonaniem zakupu odwiedziłem kilka ich sklepów, by namacalnie zobaczyć towar, który zamierzam kupić przez Internet. Co ciekawe, istnieje u nich opcja zamówienia przez Internet, a odbiór towaru osobisty w wybranej placówce. Niemniej tę opcję stosuję w przypadku drobnych zakupów. Ciężkie sprzęty wymagają dostarczenia prosto do domu, a transport ze sklepu niepotrzebnie podraża zakup. Taniej jest kupić to samo przez Internet (dodatkowo można trafić na różne promocje, rabaty i darmową dostawę.
Jestem światowej sławy specjalistą od mniemanologii stosowanej, a praw fizyki uczę się od pana Tomasza Brzęczkowskiego
-
nowalijka_
- Początkujący

Ktos jeszcze pomoze? Nie ma co przeplacac w sklepach stacjonarnych, a ja chce zapolowac na okazje, ale nie wiem jak.