Cegła nad blatem w kuchni?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
MarianPaszkowski
- Początkujący

Re: Cegła nad blatem w kuchni?
To bardzo fajne rozwiązanie aranżacji kuchni. Jak tylko skończymy remont kuchni też zrobimy takie cegły na ścianie:)
Mnie się podoba cegła nad blatem w kuchni. Nawet fototapety do kuchni ostatnio robią z takim wzorem.
-
Natalka_77
- Zainteresowany

A ja powiem tak - miałam raz w kuchni cegły i jedyny minus był taki, że facet co je kładł całkowicie zepsuł fugowanie
dziura na dziurze, brudziło się szybko i ciężko było domyć. Ale jak się pozłościłam, kupiłam fugę i sama sobie poprawiłam to już jest ok
i ładne i łatwe do utrzymania w czystości 
-
MalenkaBasienka
- Początkujący

Ja zdecydowałam się na płytki z cegły w kuchni nad blatem. Po 6 miesiącach otwarcie mogę polecić innym.
Płytki kupowałam na retrocegielka.pl i tam też doradzili mi impregnat (teraz już nazwy nie pamiętam). Miał zabezpieczyć przed tłuszczami i wodą i w 100% to robi.

Płytki kupowałam na retrocegielka.pl i tam też doradzili mi impregnat (teraz już nazwy nie pamiętam). Miał zabezpieczyć przed tłuszczami i wodą i w 100% to robi.
Te aranżacje na początku wątku - zdjęcia, to stara cegła z Bruk Betu ?
-
lideropinii
- Superużytkownik

Sam materiał to jedno, odpowiednie położenie przez fachowców, impregnacja i pielęgnacja na pewno przedłużą jego żywotność.
http://www.decoroom.eu/aktualnosci
Pozdrawiamy, zespół Decoroom
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
Wszystko się zgadza, odpowiednia pielęgnacja to podstawa! A czyszczenie takiego kamienia to nie problemlideropinii pisze:Sam materiał to jedno, odpowiednie położenie przez fachowców, impregnacja i pielęgnacja na pewno przedłużą jego żywotność.
Czemu nie, byle by to wszystko pasowało z pułkami i baltami 
pomysl megaa tez tak zrobie 
-
Operator żurawia
- Początkujący

- Kontakt:
Super wygląda!!! A jak z czyszczeniem?? Przy gotowaniu z moim synem raczej bym się nie odważył robić takiej ścianki.
To musi być trwały materiał a jednocześnie taki, który będzie się łątwo czyściło. U kilku znajomych widziałem Klinkieryt i rozmawiałem z e znajomymi i bardzo sobie właśnie chwalili główniej za funkcjonalność właśnie.
To będzie wyglądało świetnie! nie zastanawiaj się, tylko rób! a potem pokaż na zdjęciach 
dokłądnie
ja sam bede teraz kuchnie przerabial i wlasnie chce na sciane zrobic cegle, ale biala. zastanawiam sie tylko czy lepiej matowa czy blyszczaca cegla
mnie osobiście cegła już nudzi, już jest jej zbyt dużo, zbyt powszechna 
A to mi się cegła bardzo podoba, choć niekoniecznie w kuchni. Nie będzie to zbyt praktyczne rozwiązanie.