Jak oddzielić sypialnię od salonu (bez ściany?)
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Jak oddzielić sypialnię od salonu (bez ściany?)
Znajomi przedzielili pomieszczenie dużym regałem, który zapełnili w całości książkami więc praktycznie nie widać co jest za nim. Jednak mimo to uważam, że nie jest to najlepsze rozwiązanie.
-
jasnastokrotka
- Początkujący

A jakby tak postawić między salonem a częścią sypialną kominek? Wydaje mi się, że pomysł dość ciekawy i dodaje klimatu.
najlepszym wyjściem jest zrobienie szklanej ściany z grafiką lub drzwi szklane, jest to nowoczesny sposób aranżacji wnętrza i na pewno sprawdzi się w każdym jak i tym przypadku, szklana ściana w domu lub drzwi na systemie przesuwnym dodadzą uroku, ja takie posiadam a wykonywała je dla mnie firma o nazwie Szklany Decor
- Umbrella90
- Początkujący

- Kontakt:
Bez ściany to będzie trudno. Wszystko co jest przejrzyste (szkło, regały itd) będą odbierały Wam prywatność.
może jakiś solidny parawan?
Pierwsze co mi wpadło do głowy to postawienie jakichś mebli. A nie wiem czy będzie to praktyczne
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Regał z książkami i jakąś wiszącą roślinką ala paproć?
- meblonista
- 3 - ostatnie ostrzeżenie !!!
Koleżanka zamiast ściany zrobiła dużą do sufitu szafę z przesuwanymi drzwiami. Szafa rozciągnięta jest na całą długość ściany.
Dzięki temu do sypialni wchodzi się jak przez drzwi
A dostęp do szafy ma z dwóch stron i od strony sypialni i od salonu. Wygląda to na prawdę ciekawie no i nie zajmuje zbędnego miejsca 
Dzięki temu do sypialni wchodzi się jak przez drzwi
Są dwie możliwości. Można zamontować przesuwne półki które na górze mają prowadnice. Minus taki że prowadnice muszą być solidnie wykonane ze względu na ciężar. Drugie rozwiązanie to przesuwna ściana ze szkła matowego. Bardzo modne i nowoczesne rozwiązanie. Szybko i łatwo powiększmy przestrzeń oraz ją separujemy. Więcej na[url] http://www.malowanie-remonty.warszawa.pl/
Przegroda stworzona z mebli, np. regałem na książki, jak najbardziej wygląda dobrze. Można tez pomyśleć nad jakaś zasłonką, np. taką "makaronową" lub zwykłą jak tu - https://pl.pinterest.com/pin/543950461223544156/
moim zdaniem szklane drzwi to najlepsza opcja. Jeśli ktoś ma taką duża bibliotekę, to tez wygląda spoko.
Długi czas mieszkałam w kawalerce i też mialam problem z wydzieleniem sypialni w pomieszczeniu. Kupiłam przesuwane drzwi na całej długości pokoju, sprawdziło sie świetnie. W moim nowym mieszkaniu też planuje przedzielić pokój na pół w ten sposób, co prawda teraz chodzi mi o wydzielenie garderoby w sypialni, ale zamysł jest ten sam 
Tam możesz wstawić parawan, to po części załatwi sprawę,
- Czerniczka
- Zainteresowany

Zabudowa szklana, niekoniecznie z przezroczystego szkła, przesuwane drzwi, biblioteczki, parawany, nawet odpowiednio duża kotara/zasłona mogłaby się sprawdzić... Możliwości jest mnóstwo, ale sporo zależy też od stylu, jaki jest w mieszkaniu i efektu, jaki chce się uzyskać.
J jestem za zabudową szklaną, ale mleczną. Można też oddzielić ażurowym regałem.