podświetlenie schodów
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: podświetlenie schodów
Wszystkie niezbędne akcesoria do wykonania podświetlania schodów znajdziecie na Lednaise.com warto zerknąć,a w razie pytań służymy swoją pomocą.
fajny pomysł z tym podświetleniem schodów - super to wygląda 
najbardziej podoba mi się własnie takie podświetlenie jak na tym zdjęciu na górz, choć Ledy w scianie też są niczego sobie.
Tutaj masz fajne projekty na podświetlenie schodów
http://oswietlenie-led.eu/katalog/oswietlenie-schodow/
- Umbrella90
- Początkujący

- Kontakt:
Nie podoba mi się takie podświetlenie. Według mnie wygląda to tandetnie.
a mi się akurat bardzo podoba to podświetlenie schodów - świetna sprawa. sami zdecydowaliśmy sie na takie oświetlenie schodowe wraz z czujnikami ruchu od Lumenpro - idealnie sprawdzają się w naszym domu, zwłaszcza jak dzieciaki nocą latają - nie obawiamy się przynajmniej, że któreś z nich spadnie ze schodów
No podświetlenie jest świetne nadaje klimat.
-
Mezoko_com
- Aktywny

I jak kwestia podświetlenia schodów,zdecydowaliście sie w końcu na coś czy też w dalszym ciągu stoicie przed tym trudnym zadaniem? Jeżeli wątek jest aktualny to koniecznie dajcie znać na forum,możemy pomóc i doradzić w wyborze odpowiedniego oświetlenia:)
Wątek ciągnie się już trochę czasu, ale informacji na temat dobrych czujników schodowych, które nie wzbudzałyby się przy przejściu obok schodów nie znalazłem tutaj, bo rzeczywiście takich czujników w akceptowalnej cenie po prostu na rynku brakuje - mają albo zbyt szeroki kąt patrzenia albo zbyt duży/nieokreślony zasięg.
Do wykonania automatyki schodów polecam:
- optyczny czujnik odległości i ruchu ALFA smartLEDs
- optyczny czujnik odległości i ruchu DELTA smartLEDs
o wąskim kącie patrzenia i regulowanym zasięgu odpowiednio do 100cm lub 200cm.
Do wykonania automatyki zmierzchu polecam programowalny zegar astronomiczny REV-303.
Do wykonania automatyki schodów polecam:
- optyczny czujnik odległości i ruchu ALFA smartLEDs
- optyczny czujnik odległości i ruchu DELTA smartLEDs
o wąskim kącie patrzenia i regulowanym zasięgu odpowiednio do 100cm lub 200cm.
Do wykonania automatyki zmierzchu polecam programowalny zegar astronomiczny REV-303.
Ostatnio zmieniony 25 lut 2019, 20:07 przez smartLEDs, łącznie zmieniany 2 razy.
Bardzo mi się podoba tego rodzaju oświetlenie. Mama nadzieje, ze u siebie tez kiedys tak będę miał zrobione schody.
-
Roman Jarocki
- Początkujący

- Kontakt:
Skompletować elementy do oświetlenia schodowego możecie tutaj https://smartleds.pl/inteligentne-oswietlenie-schodow-led-z-czujnikiem-ruchu/
Znajdziecie tu też schemat instalacji, poradniki i film.
Znajdziecie tu też schemat instalacji, poradniki i film.
Ostatnio zmieniony 25 lut 2019, 18:23 przez Roman Jarocki, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli już jesteśmy przy podświetlaniu schodów czy generalnie poszukiwań akcesoriów związanych z oświetleniem to warto zerknąć także do nas na Alluxled, gdzie teraz znajdziecie nowe kolekcje i ciekawe rabaty 
-
mariamazda23
- Początkujący

Moje schody oświetlam za pomocą
i jestem bardzo zadowolony.
Takie oświetlenie daje bardzo ciekawy efekt, dlatego też postanowiliśmy zamontować ledy na klatkę schodową przy okazji tegorocznego remontu. Sprawdzają się zdecydowanie lepiej niż górne światło.
Fajna sprawa, dodatkowo można balustradę podświetlić za pomocą profili LED. Na stronie: klusdesign.pl można zobaczyć jak to się prezentuje