Zmywarka kompaktowa na lodówce - mądre rozwiązanie?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Zmywarka kompaktowa na lodówce - mądre rozwiązanie?
Witam. Mieszkam w wynajętym mieszkaniu i mam spory problem, ponieważ kuchnia jest dość mała. Dodatkowo zlew, lodówka oraz szafki są tak nieinteligentnie rozmieszczone, że nie ma praktycznie możliwości ustawienia zmywarki kompaktowej na blacie. Jedyna opcja to postawienie zmywarki na lodówce. Jednak tu pojawia się pytanie - czy nie będzie problemu np. z ciepłem wydzielanym przez zmywarkę? Mam tu na myśli zmywarkę kompaktową Hyundai DTB656DW8. Po bokach byłaby przyblokowana szafkami oraz ścianą więc o stabilność się nie martwię. Dodatkowo posiada ona zabezpieczenie przeciwwypływowe więc nie zalałaby lodówki. Martwi mnie jedynie to ciepło, które wiem, że zmywarki wydzielają (tzn. wiem, że zwykłe wydzielają, nie wiem czy kompaktowe również). Co sądzicie?
Z góry dzięki za sugestie. Pozdrawiam!
Z góry dzięki za sugestie. Pozdrawiam!
-
EldorRado56
- Zainteresowany

Re: Zmywarka kompaktowa na lodówce - mądre rozwiązanie?
ja bym wolał w takim miejscu nie stawiać, tylko poszkuałym innego.
Też bym się nieco bała, że będzie za ciepłe i będzie to generować koszty. Może jednak jest jakieś inne miejsce?
Też bym nie postawił na lodówce;)
Pozdrawiam! 
myślę że lodówka to złe miejsce dla takiej zmywarki
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Zmywarka w lodówce? Zmywarka wytwarza ciepło - lodówka chłodzi. Wnioski wyciągnij sam.
Zgadzam się z wszystkimi, pomysł wyjątkowo dziwny 
Trochę dziwne rozwiązanie i pewnie żaden fachowiec by się na to nie zgodził. Sprawdź sobie na stronie https://www.restartagd.pl/miasto/naprawa-agd-wroclaw albo zapytaj ich czy to dobry pomysł, bo sprzęt agd serwisują i "przywracają" do życia, więc pewnie niejedno już w życiu widzieli.
- ania-marcin
- Zainteresowany

- Kontakt:
A jak tam naczynia wkładać..?
jezeli dalej szukacie kogoś do naprawy pralek to polecam wam tą firmę domex z Wroclawia