Sypialnia ? jak dobierać kolory
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Odpowiednio dobrane kolory w sypialni mogą sprawić, że wieczorny relaks i poranne wstawanie będzie przyjemnością. Sypialnia ? jak dobierać kolory >>
Redakcja
polecam także mój autorski blog, gdzie staram się stworzyć miejsce inspiracji dla innych wszczegole. Aranżacje sypialni również
- meblonista
- 3 - ostatnie ostrzeżenie !!!
Bardzo podoba mi się ten artykuł o dobieraniu kolorów. Szkoda tylko, że połączenia są bardzo monochromatyczne, warto byłoby dodać chociażby ze dwie aranżacje w odważniejszych rozwiązaniach 
Jak sypialnia - to łóżko.
Zapraszam do zapoznania się z bogatą ofertą łóżek dostępnych na stronie www.meblonista.pl
Jak sypialnia - to łóżko.
Zapraszam do zapoznania się z bogatą ofertą łóżek dostępnych na stronie www.meblonista.pl
meblonista.pl - Wiem czego chcę
-
Farby Kabe
- Zaawansowany

- Kontakt:
Re: Sypialnia ? jak dobierać kolory
meblonista, dobrze, że wspominasz o odważniejszych aranżacjach, bo obecnie bardzo modne jest łączenie ze sobą kontrastujących kolorów na ścianach. Wnętrza stają się wówczas bardziej oryginalne i nietypowe, co z pewnością zachwyci naszych gości! Można połączyć np. biel z błękitem lub zielenią - te barwy na pewno uspokoją nas po całym dniu w stresie.
-
Farby Kabe
- Zaawansowany

- Kontakt:
Oczywiście, przy wyborze kolorów ścian lub aranżacji naszego mieszkania powinniśmy przede wszystkim kierować się własnym gustem. To my będziemy spędzać w tym miejscu większość czasu i powinno ono podobać się nam. Z drugiej strony warto również przeglądnąć specjalistyczne magazyny lub blogi wnętrzarskie, które pełne są ciekawych inspiracji.
Ja mam białe ściany w sypialni i ciemne meble. Raz w roku zmieniam sobie tylko dodatki zasłonki, dywany itp. Na wiosnę rzucił mi się w oczy taki miętowy koc na łóżko http://www.vellahome.pl/koc-pled-b-home ... usowy.html i wyjątkowo pod niego teraz zmieniam sypialnie na miętowo żółtą:) Bardzo słonecznie;)

To bardzo zachowawcza aranżacja. Ogólnie mi się podoba, ale trochę tu mdło.
Ja na powyzszej aranżacji widze przede wszystkim nadmierną monotonię,brak tam urozmaicenia i dodatków,chociaż same barwy kolorystyczne są w porządku,odprężające umysł i ciało.
Jak dla mnie kolory w sypialni powinny być stonowane i spokojne - chyba biel i kremowy są najlepsze
Jak dobierać kolory ścian w sypialni - przykłady aranżacji
moim zdaniem sypialnia powinna mieć stonowane kolory, żadnych odważnych pobudzających odcieni, w swojej sypiali użyłem piaskowego odcienia struktury dekoracyjnej perla sabbia farb magnat
nawet w małej przestrzeni można przemycić ciekawe rozwiązania takie jak struktura dekoracyjna perla sabbia magnat ceramik, które ożywią przestrzeń
Proste połączenie - jasne ściany, np. kamień Artis, a do tego kolorowe meble i dodatki. Podłoga drewniana,
Piękne kolory ma magnat, naprawdę szeroka gama kolorów, myślę, że spokojnie każdy znajdzie coś dla siebie