Proszę o pomoc w sprawie Cofki
Re: Proszę o pomoc w sprawie Cofki
Niestety tak to z tym cugiem i cofką jest , że często idą w parze. Jak ktoś za bardzo da w cug to cofka murowana i na to nie ma rady. Ewentualnie jak to szwagier mawia można zagryzać maślakami z octu to przynajmniej cofka sprawnie przebiega . 
-
Gość10463
no i fizyków od wentylacji się zaskoczyło
odnośnie kolegi i problemu to tkwi on w nieszczelnym przewodzie pomiędzy 0 a 4 piętrem oraz brakiem ocieplenia komina na całej długości 11 pięter. Kiedyś o tym nie myślano budując w PRL, dopóty dopóty kominy były nowe wszystko działało
w tej sprawie nawet prokuratura rozkłada ręce i każe koledze naprawiać komin
z tego względu iż nie płacą mi za reklamę nie będę pisał co to za proste urządzenie które się w otworze wentylacyjnym instaluje i nie jest wspomagane żadnym prądem czy bateryjką
odnośnie kolegi i problemu to tkwi on w nieszczelnym przewodzie pomiędzy 0 a 4 piętrem oraz brakiem ocieplenia komina na całej długości 11 pięter. Kiedyś o tym nie myślano budując w PRL, dopóty dopóty kominy były nowe wszystko działało
w tej sprawie nawet prokuratura rozkłada ręce i każe koledze naprawiać komin
z tego względu iż nie płacą mi za reklamę nie będę pisał co to za proste urządzenie które się w otworze wentylacyjnym instaluje i nie jest wspomagane żadnym prądem czy bateryjką
Dobrze że nie jestem fizykiem od wentylacji, bo bym poczuł się zaskoczony.Krystian_Tarnowski pisze:no i fizyków od wentylacji się zaskoczyło![]()
Szkoda, bynajmniej nie ta czeska.Krystian_Tarnowski pisze: z tego względu iż nie płacą mi za reklamę nie będę pisał co to za proste urządzenie które się w otworze wentylacyjnym instaluje i nie jest wspomagane żadnym prądem czy bateryjką
Gadaj!Krystian_Tarnowski pisze:
Dziękuję, to jest bardzo interesujące.
To z tego rysunku dla fizyków kwantowych z kraju i ze świata.
Przypomina trochę katalizator, ale kanały są chyba stożkowe, jak na rysunku.
Więc czekam na wieści od autora tematu, na kolejny film, czy to coś załatwiło problem z cofką.
To z tego rysunku dla fizyków kwantowych z kraju i ze świata.
Przypomina trochę katalizator, ale kanały są chyba stożkowe, jak na rysunku.
Więc czekam na wieści od autora tematu, na kolejny film, czy to coś załatwiło problem z cofką.
-
Gość10463
kolega od cofki ma problem z nieszczelnymi kominami i tu tkwi problem
Czy to potwierdzona informacja, ta nieszczelność komina?
To coś, tzn. ten wynalazek (kratka Janusza Bielskiego), miała tanio i szybko załatwić problem... chyba że źle zrozumiałem i nie o ten wynalazek chodzi.
Tak przy okazji, można znaleźć opinie bardzo krytyczne na temat tej kratki.
Poza tym dużo jest marketingowych czarów wokół tej kratki, a mało konkretnych danych.
To coś, tzn. ten wynalazek (kratka Janusza Bielskiego), miała tanio i szybko załatwić problem... chyba że źle zrozumiałem i nie o ten wynalazek chodzi.
Tak przy okazji, można znaleźć opinie bardzo krytyczne na temat tej kratki.
Poza tym dużo jest marketingowych czarów wokół tej kratki, a mało konkretnych danych.
Jak dla mnie taka ratka to zatykanie otworu wentylacyjnego a jedynym sposobem uszczelnienia komina (oprócz wyburzenia i postawienia na nowo) jest nałożenie od środka specjalnego tynku. Są teraz takie metody do uszczelniania i z tego co piszą to nie zmniejszają przekroju kanału.