Podłogi do kuchni ? zalety i wady
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
Monika Karczyk
- Początkujący

- Posty: 25
- Rejestracja: 09 sty 2016, 9:21
-
MonikaMarkiewicz
- Zainteresowany

- Posty: 49
- Rejestracja: 10 lut 2016, 19:29
Re: Podłogi do kuchni ? zalety i wady
Katia zgodzę się z Tobą, sama też chętnie położę drewno, bo juz sporo się o tym naczytałam i nie ma sie czego bać, a poza tym deska jets dużo lepsza, bo jest cieplejsza. Monika a ta deska z ArtCore była na samym poczatku specjalnie zabezpieczona, czy tylko środki czyszczące ?
Podłogi do kuchni – zalety i wady różnych materiałów
Dobrze w kuchni sprawdzą panele winylowe. Taka podłoga do złudzenia przypomina naturalne drewno, a jest ponadprzeciętnie trwała, wytrzymała, odporna na zarysowania i w pełni wodoodporna. Bardzo łatwo się ją czyści. Dzięki dobrym parametrom technicznym można kłaść panele winylowe nawet w pomieszczeniach narażonych na działanie wody, jak również takich o dużym natężeniu ruchu. Wyrazem świetnych parametrów i jakości paneli winylowych jest ich długa gwarancja (w Arbiton aż 20 lat). Co istotne w kuchni, podłoga winylowa nie chłonie plam i odporna jest na szkodliwe działanie większości popularnych środków tzw. chemii domowej.
-
adadobrarada
- Początkujący

- Posty: 21
- Rejestracja: 14 kwie 2017, 9:34
Podłogi do kuchni – zalety i wady różnych materiałów
Chyba nie ma trwalszej podłogi niż drewniana, mam położony w kuchni parkiet z parkietlux i co prawda używam specjalnych środków do pielęgnacji to poza tym nie puchnie nawet jak się coś wyleje.
