Miska wisząca WC na płytce strukturalnej

Łazienka w stylu nowoczesnym czy klasycznym? Jaką wybrać armaturę łazienkową i kolor płytek? Wanna czy prysznic? Jak zaaranżować małą łazienkę w bloku? Takie pytania zadaje sobie każdy, kto ma przed sobą wizję remontu łazienki.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

idol
Początkujący
Początkujący

Miska wisząca WC na płytce strukturalnej

Post autor: idol »

Witam
Chciałem się podpytać , czy ktoś zakładał miske WC wiszącą na strukturalną płytkę ? ( tzn nie płaską, są na niej wzory ) chodzi o tą płytkę:

Obrazek

Nie są to strasznie wypukłe wzory ale przylegać równo miska do ściany raczej nie będzie.
Czy to nie problem ?

Gość10463

Re: Miska wisząca WC na płytce strukturalnej

Post autor: Gość10463 »

jakby to powiedział majster, którego pogoniłem .... od czego jest silikon :lol:
mam ten sam dylemat, i myślę o jakiś podkładkach z twardszej gąbki pomiędzy miską a płytką

Interno
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Interno »

Między miską a płytkami jest przekładka więc powinno wystarczyć.
Przy naprawdę dużej strukturze producent produkuje płytki gładkie lub np. w przypadku kamienia wykonuje się odpowiedni szlif pod miskę.

idol
Początkujący
Początkujący

Post autor: idol »

No własnie najbardziej obawiam się o to czy się miska nie urwie jeśli nie będzie stykała na całej swojej powierzchni, bo ważę 135 kg :)

Gość10463

Post autor: Gość10463 »

urwać się nie urwie ale można uszkodzić politurę na płytce i misce .. szlifowanie, dobry pomysł !
mam jeszcze segmenty diamentowe do szlifowania na sucho

dzięki INTERNO za pomysł

Interno
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Interno »

Krystian_Tarnowski pisze: szlifowanie, dobry pomysł !
dzięki INTERNO za pomysł
Nie ma co dziękować zanim się przez ten proces nie przejdzie.
Stosowaliśmy to w dwóch przypadkach: naturalnego kamienia o pofałdowanej strukturze i kamienia sztucznego płyty o grubości 13-16 mm.
Szlifowanie na sucho z ręki nie wchodzi w rachubę potrzebne są statywy na przyssawkach i dużo cierpliwości.
Teraz jak miewam takie problemy usuwamy nadmiar materiału strumieniem wody pod dużym ciśnieniem na profesjonalnych maszynach jedyny kłopot to transport materiału na miejsce obróbki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Łazienki”