Oczyszczacze powietrza
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Oczyszczacze powietrza
Większość czasu spędzamy w pomieszczeniach, a w nich powietrze jest na ogół zanieczyszczone. Oczyszczacze powietrza >>
Redakcja
Oczyszczacze powietrza
Artykuł bardzo ciekawy i pomocny. Wspierałem się też innymi bo wiedzy nigdy za wiele. Po przeczytaniu (chyba) wszystkich poradników ostatecznie wybrałam Daikina dla alergików.
Re: Oczyszczacze powietrza
Rekord świata!!!martape pisze:Artykuł bardzo ciekawy i pomocny.
Nie po to izolujemy, by robić centralne.
-
Ireneusz99
- Początkujący

Ja swoje mieszkanie oczyszczam Ozonatorem - likwiduje zapachy - nie maskuje ich (jak w łazience stoi kuweta kota jest niezawodny), likwiduje roztocza, zarodki pleśni, grzybów (szczególnie w łazience, gdzie przy fugach pojawia się nalot) przy okazji odświeżam buty, które po kilku latach pachną niezbyt dobrze. Dużo zastosowań, a urządzenie małe i poręczne
http://zdrowiemojapasja.pl/pl/p/Ozonato ... ZYH103/209
http://zdrowiemojapasja.pl/pl/p/Ozonato ... ZYH103/209
-
Enerbau Tanie Grzanie
- Superużytkownik

- Kontakt:
-
król-norbert12
- Zainteresowany

-
Klimatyczny
- Początkujący

- Kontakt:
Oczyszczacze powietrza naprawdę działają. Jak się ma alergika w domu lub małe dzieci to warto zainwestować w takie urządzenie.
Mam takie pytanie. Czy rekuperacja ma jakikolwiek wpływ na czystość powietrza w domu? Czy ciepłe powietrze, które wraca do pomieszczeń nie jest dobrym nośnikiem bakerii i grzybów? Od jakiegoś czasu mam rekupe z firmy http://www.krakow.bartoszwentylacja.com.pl/ Wszystko działa super, inwestycja się zwraca, ale wciąż zadaje sobie to pytanie, czy rekuperacja jest oby na pewno zdrowa? Mam w domu alergiczne dziecko, stąd moje rozterki.
-
Enerbau Tanie Grzanie
- Superużytkownik

- Kontakt:
.
ENERBAU - Ogrzewania Na Podczerwień.
-
tajfunek87
- Początkujący

niestety jak ktoś jest alergikiem musi trochę zainwestować w dobrej jakości oczyszczacz ja już od dawna przymierzałem się do kupna czegoś porządnego i nie mogłem się zdecydować przypadkowo trafiłem na model airfree T40 i muszę przyznać że jestem bardzo zadowolony to jeden z tańszych modeli także trochę się bałem czy to nie lipa ale jestem pozytywnie zaskoczony
osobiście zdecydowałem sie na biały kolor biały http://www.ceneo.pl/40422251 ale czarny też jest polecam również sprzedawce u którego złożyłem zamówienie
Ja akurat jestem alergikiem i to na kurz i roztocza. Musiałem w coś takiego jak oczyszczacz zainwestować bo bym zwariował we własnym domu. Zdecydowałem się na urządzenie Perfectair (www.perfectair.pl). To jest model dokładnie M-K00D1. Duża wydajność, prosta obsługa. Wystarczy że włączę urządzenie na kilkadziesiąt minut dziennie żeby był efekt. Wcześniej tylko wietrzyłem pomieszczenia ale to była walka z wiatrakami, a przy tym można się było jeszcze gorzej rozchorować.
myślę, że ozonator to najlepsze rozwiązanie. masz pewność, że wszystkie roztocza i pleśnie zginą, a w domu będzie czyste powietrze
-
SUSPENSER
- Superużytkownik

- Kontakt:
Co jaki czas zalecasz ozonowanie ?arturx pisze:myślę, że ozonator to najlepsze rozwiązanie. masz pewność, że wszystkie roztocza i pleśnie zginą, a w domu będzie czyste powietrze
Preferuję kontakt przez @ bo prywatne wiadomości znikają.
Na pewno jest to dobre rozwiązanie przede wszystkim dla alergików,ale i tak uważam ze czasem warto ozonować powietrze,oczyścić je aby pozbyć się wspomnianej wilgoci. Kolejna kwestia to sprawna wentylacja.w naszym domu