Będę kryła blachodachówką!Jaką blachę wybrać?
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
- marcinradom
- Superużytkownik

- Kontakt:
tAK ZGADZAM SIE Z TYM.
a CO WIECIE NA TEMAT BLACHY tHYSSENkRUPP? 
-
Picadoor
Jeśli chcesz mieć naprawdę dobrą blachę i w przystępnej cenie, to daj se na luz z tym Thyssenem.
marcinradom już ci podpowiedział; Plannja, Lindab - ja dodam, lub Trelleborg
Tylko szwedzkie blachy - zapewne, przeżyją ciebie.
PS. szczerze mówiąc, jeśli dach ma konstrukcję przewidzianą pod tzw ciężki typ pokrycia, to bym wolał jakąś dachówkę betonową, ma więcej plusów od blachy, a i kosztować będzie w cenie blachy, a może nawet taniej.
pozdro
marcinradom już ci podpowiedział; Plannja, Lindab - ja dodam, lub Trelleborg
Tylko szwedzkie blachy - zapewne, przeżyją ciebie.
PS. szczerze mówiąc, jeśli dach ma konstrukcję przewidzianą pod tzw ciężki typ pokrycia, to bym wolał jakąś dachówkę betonową, ma więcej plusów od blachy, a i kosztować będzie w cenie blachy, a może nawet taniej.
pozdro
- marcinradom
- Superużytkownik

- Kontakt:
najgorsza dachówka lepsza niż najlepsza blacha. to zdanie jednego z zaprzyjaźnionych dekarzy. ostatnio robiłem dwie wyceny dotyczące jednego dachu. euronit kontra ruukki. zdziwiło mnie, że na prostym dachu składającym sie z czterech prostokątów euronit wyszedł 1000pln taniej od blachy.Picadoor pisze:jeśli dach ma konstrukcję przewidzianą pod tzw ciężki typ pokrycia, to bym wolał jakąś dachówkę betonową, ma więcej plusów od blachy, a i kosztować będzie w cenie blachy, a może nawet taniej.
pozdro
pozdrawiam
-
Rudolf Bras jr.
- Superużytkownik

-
Picadoor
Standard - po stronie zachodniej UniiEU jest tak już dawno. Stal jest po prostu droga, a technologia wykonania blachy też. Produkcja dachówki betonowej jest zdecydowanie prostsza i tańsza. To dlatego. Dopóki mieliśmy ekonomię postawioną na głowie, blacha była tańsza. Wchodząc do UE musieliśmy wszystko postawić na nogi, w efekcie mamy takie same relacje jak wszędzie. Blacha jest alternatywą, nie standardem, tylko niektórzy nasi krajanie jakby tego nie pojmują. Tkwią ciągle w błędzie. Stąd niejednokrotnie takie "parcie" na blachę.
pozdro
pozdro
Re: tAK ZGADZAM SIE Z TYM.
Witaj ja mam dach z blachy thyssenkrupp blache trapezową na dachu.Domi822 pisze:a CO WIECIE NA TEMAT BLACHY tHYSSENkRUPP?
Bardzo silna przy remoncie nie zarysowuje sie ( T20 BRAZOWY MAT) ( jak dokupilismy szwecką , na obróbke w tym samym kolorze to załamaliśmy się jej jakością)
Blacha przezyła tez wichure w sierpniu potężną wyrywajaca stare drzewa z korzeniami.
Ani jej nie zerwało ani nie porysowało chociaż fruwały eternity ( od sąsiada, ze stodoły i szopy )
Na pewno dachówka jest ładna i trwała ( jednak jest cięzka) - na moj domek sie nie nadaje. Polecam tą blache
poz
lilu
lilu
Dodaj jednak, ze robocizna jest drozsza w przypadku kryciem dachowka, niz blacha.PozdroPicadoor pisze:
pozdro
-
Rudolf Bras jr.
- Superużytkownik

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------mar78 pisze:Dodaj jednak, ze robocizna jest drozsza w przypadku kryciem dachowka, niz blacha.PozdroPicadoor pisze:
pozdro
A dlaczego tak jest
Nikt mnie nie przekona że białe jest białe, a czarne to czarne !
- marcinradom
- Superużytkownik

- Kontakt:
Re: tAK ZGADZAM SIE Z TYM.
i to niby świadczy o jakości blachy?!lilu pisze: Blacha przezyła tez wichure w sierpniu potężną wyrywajaca stare drzewa z korzeniami.
Ani jej nie zerwało ani nie porysowało chociaż fruwały eternity ( od sąsiada, ze stodoły i szopy )
pozdrawiam i winszuję pomysłu oceny
Re: Będę kryła blachodachówką!Jaką blachę wybrać?
Oszczegam przed BLACHOTRAPEZEM. Są niepoważni i brak im profesjonalizmy. Kupiłem u nich i było wszystko ok do reklamacji dwie godziny po rozładunku. Ich odpowiedz na moją reklamację jest taka "podpisał Pan odbiór jakościowy i ilościowy" - dla nich nie ma sorawy a ja mam niepełno wartościowy materiał. Sprawdzajcie dokładnie arkusz po arkuszy bo ja tak nie zrobiłem i mam 6 płyt blachy ze zgniecionym przetłoczeniem przez całą szerokość płyty. powstało to prawdopodobnie w czasie transportu bo oni układają palety z kompletnumi dachami jeden na drugi a niestety mój nie leżał na samej górze. Więc miejcie się na baczności.