20 TYSIECY ZA NOWA INSTALACJE,CO O TYM MYSLICIE?
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
GRYCKAR
20 TYSIECY ZA NOWA INSTALACJE,CO O TYM MYSLICIE?
Kupilam dom /z 1932r.,ocieplony oprocz dachu/,w ktorym jest gazowa instalacja centralnego ogrzewania,ale stara,z piecem stojacym zeliwnym,z grzejnikami smar,mydlo i powidlo/czesc konwektorowa,czesc zwykle,plaskie panele,czesc stalowe grzejniki Purmo/.Instalatorzy zaproponowali mi:1/wymiane inst.central.ogrzew.2/montaz nowych grzejnikow szt 10,3/montaz grzej.istniejacych szt.5,4/montaz pieca kondensacyjnego z zasobnikiem 100l +komin+automatyka firmy Kondesich,5/demontaz calej inst.gazowej w domu,6/montaz inst.gaz.tylko do pieca,7/demontaz termy gazowej Junkers/z ktorej korzystaly dotychczas dwie lazienki/. Za to chca 20.350,- zl. Kuchnia bylaby zasilana pradem/kuchenka,zmywarka,podgrzewacz wody/.PROSZE O RADE,CZY TO MA SENS ZAROWNO MERYTORYCZNIE JAK I FINANSOWO? Z gory dziekuje.
-
Gość
-
Henrix Instalator
instalacje
Kocioł Kondensich firmy ULRICH są super, wynalazek jest japoński nie koreański, . Co do kosztów 20 tys.trochę bym się potargował !
-
GRYCKAR
ODP.20 TYS. ZA INSTALACJE........
-
Gość
Re: instalacje
To mówisz że Koreańczycy sie sprzymierzyli z Japońcami? Z tego co mi wiadomo jest to wyrób koreański "podpisywany"przez Ulrich gmbh w Niemczech (Koreańczycy kupili małą fabryczke w celu poprawy image - chyba). A "japońskie " (w opisie) to są technologie - w tym wypadku sporo plastiku - kolega serwisant stwierdził ,że jak jedzie cos naprawiac w nich to części musi wyjąć z innego,nowego. A serwis ma Novoterm.Choc nie ukrywam ,że jest trochę zadowolonych klientów.Henrix Instalator pisze:Kocioł Kondensich firmy ULRICH są super, wynalazek jest japoński nie koreański, . Co do kosztów 20 tys.trochę bym się potargował !
-
Romek
Jeżeli urlich jest japoński to pewnie daewoo i kia też
Kotły urlich to Korea, w nazwie technoilogia japońska, ale równie dobrze mogli też wpisać, że to technologia niemiecka i też byłoby to mijanie się z prawdą. Dopisek ...gmbh ma swiadczyć o związku z Niemcami. Niestety to też taki trck reklamowy. W Niemczech o takiej firmir nikt nie słyszał.
...... no a kotły czy dobre? Ten co go ma będzie go chwalił, ten co motuje też. Ja wybrałem De Dietricha, bo nie chciałem mieć technologii japońskiej ani w nazwie gmbh.
Mam za to solidny i markowy kocioł.
Pozdrawiam
Kotły urlich to Korea, w nazwie technoilogia japońska, ale równie dobrze mogli też wpisać, że to technologia niemiecka i też byłoby to mijanie się z prawdą. Dopisek ...gmbh ma swiadczyć o związku z Niemcami. Niestety to też taki trck reklamowy. W Niemczech o takiej firmir nikt nie słyszał.
...... no a kotły czy dobre? Ten co go ma będzie go chwalił, ten co motuje też. Ja wybrałem De Dietricha, bo nie chciałem mieć technologii japońskiej ani w nazwie gmbh.
Pozdrawiam