koszt wymiany okien mieszkanie w kamienicy.
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
koszt wymiany okien mieszkanie w kamienicy.
Witam. Mam zamiar kupić mieszkanie w kamienicy z 1939 r. Okna są do wymiany w 3 pokojach i kuchni. Są to duze okna takie potrójne. Naprawde spore. Budynek nie jest zabytkiem. Czy może mi ktoś podać jaki jest przyblizony koszt wymiany okien. Nie wiem czy sie opłaca. Mieszkanie ma 80 mkw i kosztuje 160 tys. Slyszalam ze wymiana może kosztowac nawet 25 tys. zł.
-
Gość10463
Re: koszt wymiany okien mieszkanie w kamienicy.
to najtańsza oferta chyba dla tego typu okien bo są one na zamówienie robione, cena realna jak najbardziej
-
TwojOszczednyDom
- Superużytkownik

Sprawa prosta...wybrać się do firm i poprosić o wycenę. Inaczej się niczego konkretnego nie dowiesz.ola78 pisze:Witam. Mam zamiar kupić mieszkanie w kamienicy z 1939 r. Okna są do wymiany w 3 pokojach i kuchni. Są to duze okna takie potrójne. Naprawde spore. Budynek nie jest zabytkiem. Czy może mi ktoś podać jaki jest przyblizony koszt wymiany okien. Nie wiem czy sie opłaca. Mieszkanie ma 80 mkw i kosztuje 160 tys. Slyszalam ze wymiana może kosztowac nawet 25 tys. zł.
Każdy dom/budynek może być oszczędny i kosztować nawet 3 razy i więcej MNIEJ w utrzymaniu niż dotychczas... wystarczy znać technologie, pozdrawiam, Grzegorz
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Nie można zapominać o wentylacji. Wymiana okien na "nieszczelne" nie ma sensu, wymiana okien na szczelne wymaga założenia wentylacji mechanicznej. Jak celem wymiany okien jest oszczędność energii, to wentylacja z odzyskiem ciepła.ola78 pisze:Witam. Mam zamiar kupić mieszkanie w kamienicy z 1939 r. Okna są do wymiany w 3 pokojach i kuchni. Są to duze okna takie potrójne. Naprawde spore. Budynek nie jest zabytkiem. Czy może mi ktoś podać jaki jest przyblizony koszt wymiany okien. Nie wiem czy sie opłaca. Mieszkanie ma 80 mkw i kosztuje 160 tys. Slyszalam ze wymiana może kosztowac nawet 25 tys. zł.