Jaki panel do forniru w kuchni? Pomocy

Projekty wnętrz. Szukasz inspiracji jak zaaranżować mieszkania, domy? Tutaj znajdziesz uzyskasz odpowiedzi na nurtujące Cię pytania, pomysły na wystrój każdego pomieszczenia oraz architektów z całej Polski.
boqler
Początkujący
Początkujący

Jaki panel do forniru w kuchni? Pomocy

Post autor: boqler »

Pomoże mi ktoś wybrać podłogę do kuchni ? Siedzę od kilku dni i nie wiem sam. Meble w kuchni będą z forniru palisander pa-0025f4. Do tego chcę dobrać podłogę - na pewno będą to panele. Kuchnia w aneksie, więc cały salon + przedpokój będzie w tym samym panelu. Ktoś mi podpowie co do tego by pasowało?
Wcześniej miałem na myśli Kronopol dąb waniliowy ale jak dziś zobaczyłem jeszcze raz na żywo fornir to jednak chyba nie będzie to do siebie pasowało.
Ściany będą pomalowane na brązowo, ciemny i jasny brąz (malowane na przeciwko siebie)

Gość10463

Re: Jaki panel do forniru w kuchni? Pomocy

Post autor: Gość10463 »

Obrazek

Interno
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Interno »

Palisander w czerwień, brąz czy zieleń ?.
Do takiej kolorystyki radzę odcienie jasne podłogi i raczej struktura.

boqler
Początkujący
Początkujący

Post autor: boqler »

Fornir wygląda prawie tak samo na żywo jak tu:

Obrazek

A kuchnia tak - blat będzie ciemniejszy niż na wizualizacji

Obrazek

Powoli zaczynam mieć wątpliwości do tego forniru..cięzko będzie cokolwiek do niego dopasowac.

Nad blatem/pod szafką będzie białe szkło.
Ewentualnie szafka biała będzie w czarnym połysku + czarne szkło - sprzęt też będzie czarny więc może lepiej to ze sobą zagra.

Interno
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Interno »

Rzeczywiście do forniru typu Flader / palisander prawdopodobnie indonezyjski / trzeba rozsądnie dobrać usłojenie i kolor paneli.
Ten dąb wanilia jeśli to również szerokie , zawiłe słoje, to może nie jest zła propozycja.

e-Rzecznik Śnieżka
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Post autor: e-Rzecznik Śnieżka »

Podłogę w takiej kuchni lepiej jest dopasować na zasadzie kontrastu a więc szukać odcieni Bardzo jasnych, jednolitych i chłodnych. Znakomicie zaprezentuje się tutaj podłoga bielona, jasno szara oraz z bardzo jasnego drewna (beżowa). Ciekawie też może wyglądać kolorystyka bardzo ciemna (prawie czarna i w kolorze venge) jednak jest mało praktyczna gdyż na ciemnej powierzchni bardziej widoczne stają się okruchy, kurz oraz plamy z wody.
Pozdrawiam serdecznie,
E-rzecznik FFiL Śnieżka

seba676
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: seba676 »

Biały gres będzie fajnie wyglądał, tylko wszystko zalezy od koloru szafek

fachowiec86
Początkujący
Początkujący

Post autor: fachowiec86 »

Dąb Waniliowy marki Kronopol. Poszukuję opinii na temat tych paneli. Jeżeli ktoś ma i użytkuje to proszę o wpis. Chodzi mi o te panele:
http://ekskluzywnewnetrza.otwarte24.pl/ ... wiss-Krono

Tylko szczerze :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Aranżacje wnętrz”