Przygotowanie domu do badania kamera termowizyjna
Moderator: konsultant BuildDesk
-
locash2015
- Początkujący

- Kontakt:
Przygotowanie domu do badania kamera termowizyjna
witam, szybkie pytanie, jak dom musi byc przygotowany do termowizji? powiedziano mi ze rolety odsloniete, dywany zdjete, meble w miare mozliwosci odsuniete, firanki i smieci lezace na parapecie tez znikaja.
znalazlem informacje ze dom powinien byc nagrzany do normalnej temperatury czyli ok 20 stopni, a przed samym badaniem ogrzewanie wylaczone by nie bylo przeklaman od ciepla z kaloryferow. to prawda? pomaga to by badaniu zewnatrz? rozumiem ze pozniej sie wlacza ogrzewanie jak robi wewnatrz? (ma sprawdzic tez szczelnosc instalacji)
znalazlem informacje ze dom powinien byc nagrzany do normalnej temperatury czyli ok 20 stopni, a przed samym badaniem ogrzewanie wylaczone by nie bylo przeklaman od ciepla z kaloryferow. to prawda? pomaga to by badaniu zewnatrz? rozumiem ze pozniej sie wlacza ogrzewanie jak robi wewnatrz? (ma sprawdzic tez szczelnosc instalacji)
-
Gość10463
Re: przygotowanie domu do badania kamera termowizyjna
oby Ci taki wynik wyszedł jak tu

-
locash2015
- Początkujący

- Kontakt:
wiem ze wyjdzie źle, mam nadzieje tylko ze nie tragicznie i nie do naprawienia 
-
locash2015
- Początkujący

- Kontakt:
wiem ze wyjdzie źle, mam nadzieje tylko ze nie tragicznie i nie do naprawienia 
-
Gość10463
konflikt ?locash2015 pisze:wiem ze wyjdzie źle, mam nadzieje tylko ze nie tragicznie i nie do naprawienia
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Znam firmę budującą domy wielorodzinne, która osiąga taki wynik, a mieszkań nie sposób jest dogrzać, istniejącym centralnym. Ogromna energochłonność.Krystian_Tarnowski pisze:oby Ci taki wynik wyszedł jak tu
Przyklejają styropian "na placki". Powstaje szczelina słabowentylowana, która odprowadza ciepło, przed styropianem, więc ten jest zimny.
A ja słyszałem od kolegi Tomasz_Brzeczkowski, że tylko popaprańcy i jacyś totalni amatorzy robią zdjęcia termowizyjne od zewnątrz. To prawda?Tomasz_Brzeczkowski pisze:Krystian_Tarnowski pisze:oby Ci taki wynik wyszedł jak tu
-
antoni42111
- Początkujący

Jak przygotować dom to badania kamerą termowizyjną można przeczytać na blogu Hertz Systems.
Kamery termowizyjne świetnie nadają się sprawdzenia izolacji buydnku
czy wykonania stolarki okiennej. Warto pamiętać żeby stosować kamery
renomowanych producentów. Liderem rynku jest firma FLIR a jest autoryzowanym
dystrybutorem Euro Pro Group.
czy wykonania stolarki okiennej. Warto pamiętać żeby stosować kamery
renomowanych producentów. Liderem rynku jest firma FLIR a jest autoryzowanym
dystrybutorem Euro Pro Group.
Jednak nikt nie będzie wydawał kupy kasy by taką kamerę wykorzystać jedynie raz...
Silver Service - usługi sprzątające
-
daniel36wilk12
- Początkujący

Teraz coraz częściej przez pandemię Covid używane są kamery termowizyjne. Chciałem zastosować je u siebie w obiekcie. Jednak nie znam się na nich za bardzo, tzn jaka firmę wybrać. Może ktoś ma większe doświadczenie w temacie. Znalazłem sklep który oferuje tanie kamery termowizyjne, ceny są naprawdę korzystne w porównaniu z konkurencją jednak nie wiem co wybrać?