co taniej wyjdzie obłożenie styropianem czy tynk wew

Szukasz odpowiedniego materiału na ściany swojego domu? Nie wiesz jakie materiały będą odpowiednie do ich wzniesienia i wykończenia? Jakie trzeba ponieść koszty wynajęcia ekipy remontowej? Tutaj znajdziesz odpowiedzi.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

mirojet123
Początkujący
Początkujący

co taniej wyjdzie obłożenie styropianem czy tynk wew

Post autor: mirojet123 »

Witam Państwa mam domek 140m2 co wyjdzie taniej obłożenie styropianem na zewnątrz i zaciągniecie ścian klejem czy tynk w środku wraz z ściankami działkowymi chodzi mi o cenę orientacyjnie bo dom co kupiłem od firmy budowlanej dali mi do wyboru, to albo to mają zrobić w tej cenie domu. Co wybrać.
Obrazek

mirojet123
Początkujący
Początkujący

Re: co taniej wyjdzie obłożenie styropianem czy tynk wew

Post autor: mirojet123 »

o te ścianki działowe chodzi o tynkowanie bo ścianki już są.

Gość10463

Post autor: Gość10463 »

wolałbym mieć tynki zrobione przed zimą jeszcze ... akurat środek wyschnie, a jak zapitolą styropian na zewnątrz a potem zaczniesz tynkować to pozbycie się wilgoci budowlanej będzie drogie

JanekC
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: JanekC »

Krystian_Tarnowski pisze:wolałbym mieć tynki zrobione przed zimą jeszcze ... akurat środek wyschnie, a jak zapitolą styropian na zewnątrz a potem zaczniesz tynkować to pozbycie się wilgoci budowlanej będzie drogie
To prawda, sezonowanie jest istotne z punktu widzenia elewacji. Niemniej jeszcze nie ma ostrej zimy i nie ma takich przeciwwskazań jak w przypadku normalnej zimy.

Gość10463

Post autor: Gość10463 »

jakiekolwiek roboty poniżej +5 są lekką bezmyślnością, a dodawanie chlorku wapnia do zapraw jest rzadko stosowany z uwagi na brak wiedzy jak te chlorki potem usunąć ze ścian i tynków

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ściany”