Meble kuchenne na wymiar czy gotowe ?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Meble kuchenne na wymiar czy gotowe ?
Zdecydowanie na wymiar, chyba ze masz dość uniwersalne rozmiary kuchni 
Też mi się tak wydaje 
zdecydowanie lepiej jest wybrać meble na zamówienie - samemu sobie wybierasz materiał, projekt, kształt, funkcjonalność - no bajka!
meble na wymiar to najlepsza możliwa opcja, która pozwala w 100% wykorzystać potencjał naszego wnętrza.
Nawet kupując gotowy zestaw wydajemy nie małe pięniądze, więc po co kupować coś co nie jest dopasowane, zajmuje niepotrzebnie miejsce, gdy można było tego uniknąć ?
Nie ma co się zastanawiać
http://www.meblebrzozowe.pl/
Nawet kupując gotowy zestaw wydajemy nie małe pięniądze, więc po co kupować coś co nie jest dopasowane, zajmuje niepotrzebnie miejsce, gdy można było tego uniknąć ?
Nie ma co się zastanawiać
http://www.meblebrzozowe.pl/
Witam, wiadomo nie od dziś że kuchnie robione na wymiar są o wiele droższe. Ale niektórzy się na nie decydują, bo są po prostu oryginalne, można się pochwalić designem innym, niż mają wszyscy. Sam do niedawna stałem przed takim wyborem ale zdecydowałem się jednak na meble na wymiar. Wiadomo że zapłaciłem trzy razy tyle ale nie żałuję ponieważ meble wykonane są naprawdę solidnie i dopięte na tzw ostatni guzik a w kuchni zagospodarowany jest każdy kawałek jaki tylko się dało i to chyba tylko dlatego zdecydowałem się na takie rozwiązanie.
-
MagdalenaGrzegorczyk
- Początkujący

w ArtCore robią meble na wymiar takie kuchenne klasyczne, albo nowoczesne bardziej, można też pojedyncze rzeczy zamawiac.
Znam ich meble, faktycznie są bardzo gustowne
Na wymiar tylko i wyłącznie
Szczególnie do małych polskich pomieszczeń (wiedzieliście, że jesteśmy w końcu Europy pod względem metrażu na osobę...). Bywają ładne meble od dużych producentów, ale ze względu na dobre wykorzystanie miejsca zdecydowałem się na meble od stolarza.
Moim zdaniem zdecydowanie meble na wymiar, takie np. jak tu: http://www.meblegal.com.pl/page/meble-k ... owoczesne/ zwróćcie uwagę na to, że zamawiając takie meble można co do milimetra je dopasować do wnętrza. Dodatkowo jest większa możliwość aranżacji.
Ja aktualnie jestem na etapie przeglądania sobie kolekcji mebli na wymiar. Planuję kompleksowy remont kuchni. Wprawdzie nie teraz. W czerwcu. Niemniej wolę się zapoznać z tematem trochę wcześniej. Jak na razie najbardziej podoba mi się kolekcja mebli do kuchni z serii Unikalny Beton firmy RUST:
http://rust.pl/kuchnie/unikalny-beton
Czy ktoś z Was ma może meble tej firmy u siebie w kuchni? Jak do rej pory spotkałem się z jedna pozytywną opinia na ich temat. Ma je u siebie w kuchni moja znajoma oraz jest zadowolona. Zależy mi jednak na większej ilości informacji.
http://rust.pl/kuchnie/unikalny-beton
Czy ktoś z Was ma może meble tej firmy u siebie w kuchni? Jak do rej pory spotkałem się z jedna pozytywną opinia na ich temat. Ma je u siebie w kuchni moja znajoma oraz jest zadowolona. Zależy mi jednak na większej ilości informacji.
Witam. A ja bym mimo wszystko skorzystał z gotowego zestawu. Kwestia oszczędności.
Meble gotowe z reguły dość trudno dopasować do kuchni i jeżeli zależy nam na jak najlepszym wykorzystaniu przestrzeni kuchennej, to chyba lepiej wziąć meble na wymiar - szczególnie przy małym metrażu kuchni.
najlepiej zdecydować się na skorzystanie z usług jakiegoś studia czy projektanta. bałabym się, że po zakupie całego kompletu w ciemno, potem coś nie będzie pasowało i wszystko będzie trzeba oddać.. zdecydowałam się na studio roka69, byłam zachwycona juz na etapie wizualizacji 
-
MonikaMarkiewicz
- Zainteresowany

racja, kupowanie w ciemno troche nie ma sensu, ja będe brac na wymiar meble do kuchni, bo chce sama je tez troche zaprojektować, będe ugadywac sie z ArtCore, bo oni robia takie meble, widziałam projekty ich i spodobały mi się, wiec zobacze jeszcze jak to wyjdzie wszstko
-
mariamarkowska
- Początkujący

- Kontakt:
My z mężem podobnie zdecydowaliśmy się na indywidualny projekt. Nie na gotowe meble z sieciówki, ponieważ nic nam nie odpowiadało. Oferta firmy Manufaktura Home przypadła nam do gustu.Zdecydowaliśmy się na dwie garderoby oraz kuchnię z aneksem w ich wydaniu. Pomimo rocznego używania wszystkich mebli , nadal wyglądają jak nowe

mariamarkowska