izolacja starego dachu
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Re: izolacja starego dachu
Dzięki z porady 
W przypadku występowania deskowania warto pamiętać o zastosowaniu szczeliny wentylowanej grubości 3-6cm pomiędzy deskami a warstwą np. wełny mineralnej. Wówczas grubość pierwszej warstwy ocieplenia pomiędzy krokwiami będzie pomniejszona o grubość szczeliny. Następnie układasz drugą warstwę ocieplenia pod krokwie pomiędzy stelaż metalowy. Zalecana grubość ocieplenia w przypadku wełny skalnej to ok. 27 cm przy zastosowaniu produktów TOPROCK oraz SUPERROCK oraz ok. 30cm w przypadku zastosowania produktów MEGAROCK i ROCKMIN. Następnie przed przykręceniem płyt gipsowo kartonowych można zastosować folię paroizolacyjną.
i następnie płyty gk.
i następnie płyty gk.
PozdrawiamTomek W.e-konsultant Rockwool
Ocieplenie natryskowe to już praktycznie dzisiaj norma. Ja bym nigdy w życiu na wełnę się nie zdecydował. To najkrótsza droga do pojawienia się pleśni i grzyba w domu. Mam zrobione poddasze za pomocą wełny i żadna wilgoć się nie pojawia. Coś takiego mi robiła firma z serwisu www.izolacja-natryskowa.eu. Oni są z Tomaszowa Mazowieckiego, robią inwestycja dla osób prywatnych i firm.
Fachowo mi dach zabezpieczyli ludzie z Termil. Oni korzystają z gumy natryskowej która będzie w przyszłości wypierać papę ze względu na to że ma dużo większą trwałość i jest łatwiejsza w instalacji. U mnie sam montaż zajął dzień. Guma jest elastyczna, dociera do wszystkich miejsc które mogłyby być dla wody jakimś przebiciem.
Myślę że na doskonalaizolacja.pl warto izolację zlecić. Parametry są dużo lepsze niż pianki innych producentów, i właśnie dlatego wolałem dopłacić trochę u nich niż kupować coś taniego co po 5-10 latach będę musiał demontować...
W zakresie izolacji myślę że warto abyś tez sprawdził ofertę producenta Braas w którym znajdziesz szeroki wybór produktów w zakresie pokryć dachowych, izolacji oraz akcesoriów dachowych z dobrymi warunkami gwarancyjnymi
-
kubakarski
- Początkujący

Oferta przygotowana przez Cels będzie dobrym kierunkiem. Jeśli chodzi o realizowanie izolacji z piany to mają wiele lat doświadczenia więc możesz liczyć na ich pomoc przy wyborze konkretnych rozwiązań. Firma działa na wysokim poziomie, korzysta z materiałów doskonałej jakości.